A matter of life and death (Iron Maiden)
Published On 11/12/2010 » 4103 Views» By Darko » Glazba

Najnoviji uradak jednog od najvećih, najpopularinijih i usudim se reći najboljih heavy metal bandova na svijetu uskoro dolazi u naše cd shopove. Mi smo ga već preslušli pa pročitajte jeli dostojan svojih prethodnika…

A matter of life and deathAlbum bi trebao u narednih 14 dana izaći svuda u svijetu. Mislim da je prvi službeni izlazak u Kanadi 29.8.2006., a u Hrvatsku stiže ubrzo poslije po mojim procjenama. Imam ga punih 48 sati i ne odvajam se od njega. Album je potpuno u stilu Maidena i nimalo ne kaska za ostatkom njihovih djela, dapače.

Album otvaraju s vrlo energičnom i zaraznom pjesmom “Different World” koja bi po mojem mišljenju bila odličan izbor za drugi single s tog albuma. Pjesma je prilično žestoka i ima zbilja nevjerojatno zaraznu melodiju i riffove. Inače za sve vas koji nisu upoznati s time, prvi single je “The Reincarnation of Benjamin Breeg”. Pjesma koja je izvrsna no Maideni su postavili svojim prijašnjim djelima malo viši standard pa stoga moram reći neprikladan prvi single. Tim izborom mislim nitko nije iznenađen jer su i na prošlom albumu izdali upravo neku prosječnu pjesmu i time spustili očekivanja publike no kada je cijeli album izašao svi smo shvatili da je album fenomenalan. Tu naravno govorim o albumu “Dance of Death”.

Ono što album čini posebnim je da na njemu apsolutne ne postoje pjesme koje su tu samo da ispune album već su sve zbilja dobre i nikada nećete imati potrebu preskakati pjesme dok preslušavate album. Također činjenica koja toj tvrdnji ide jako u korist je da će vam biti izrazito teško odrediti nekoliko najdražih pjesama.

Druga stvar na albumu je “These Colours Don’t Run”. Pjesma je u pravom Maiden stilu. Uglazbljeni ep ispunjen odličnim zvucima gitare i bubnjeva.

Što se tiče vokalne izvedbe Bruce je kao i obično prilično briljantan, no prva sposobnosti pokazuje u pjesmi “Out Of The Shadows” gdje nam zbilja pokazuje što on još uvijek može. Kažem još uvijek jer ipak on više nije baš mlad :).

“For The Greater Good Of God” je možda moja najdraža stvar na albumu. Pjesma se polagano razvija iz lagane melodije i prvih nekoliko lakših strofa ponovno u energičnu pjesmu koja kulminira s ponovno izvrsnim refrenom koji okrunjuje cijelu pjesmu.

Da ne duljim mislim da je ovo izvrstan uradak ovih velikana heavy metala, ali i glazbene scene uopće. Definitivno preporučam i od mene dobiva pet zvjezdica. Za sve fanove Iron Maidena, i heavy metala uopće, ovo je “must have”.

 

Share this post
About The Author

Mr. Know-it-all

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>