Blind date
Published On 10/12/2010 » 2720 Views» By Alba » Ljubav i seks

Blind date nije samo fraza koja postoji tamo negdje u Americi poput onih 3 minute i bježi blic-dejtova ili očajničkih taktika u stilu Bridget Jones. Izaći s nekim koga nikad niste vidjeli baš i nije neka revolucionarna ideja…no i toga ima u svakakvim varijantama stoga je najbolje pročitati real-life iskustva naše ekipe…

blind date

U filmovima to izgleda otprilike ovako: Ona sjedi za stolom malog slatkog kafića pored Seine nervozno se ogledavajući oko sebe i tražeći pogledom svog pratioca- muškarca sa crvenom ružom. U tom trenutku dolazi On, razbarušene kose s jaknom nehajno prebačenom preko ramena i crvenom ružom u lijevoj ruci. Pogledi im se susretnu i fraza «ljubav na prvi pogled» postaje istinitija nego ikad…Mhm, da, kao što rekoh tako to izgleda u filmovima. Iako ni približno tako romantični ili fatalni, spojevi na slijepo ili u originalu «blind dateovi» su prilično prisutni i u «našim malim životima». Većina vas se sada pita «Da, baš, tko to ide na susrete na slijepo?!», ali razmislite malo…vjerojatno ste i vi nekad se našli s nekim koga ste upoznali preko chata, ili pristali na kombinaciju «Dobro, dobro izać ću s tvojom frendicom, al duguješ mi gajbu, jasno!?»

Kako bi bili vjerodostojni u onome što pričamo, uspjeli smo (ucjenama i prijetnjama) naći troje «pokusnih kunića» koji su otišli na blind date i pristali podijeliti svoja dragocjena iskustva sa svima nama.

Postoji više mogućnosti kako naći osobu za spoj na slijepo. Možete laganim klikom miša zatvoriti ovo što sad čitate (nepreporučljivo, želim da pročitate ovo do kraja) i ulogirati se na neki chat te razapeti mrežu i čekati žrtve. Druga mogućnost, ako ste stvarno avanturist je otvoriti oglasnik na rubrici «Usamljena srca». Budući da vjerojatno niste «osoba u 50-tim godinama, situirana, nepušač, koja traži prijateljstvo koje može prerasti u nešto više» sumnjam da će vam klijentela u toj rubrici odgovarati.

Najpametniji način, koji smo i mi odabrali, je da vam neki frend ili frendica nađe nekoga kog on/ona poznaje. Logično je da će vam prijatelj ili prijateljica (osim ako im se niste gadno zamjerili) prije naći nekog zgodnog i zabavnog, nego što ćete naletiti na nekog takvog online. Ako ste se ipak odlučili na «spoj na slijepo» u pravom smislu riječi, dakle preko interneta obavezno se nađite negdje gdje ima ljudi. Znam da to svi već znaju, ali opreza nikad dosta, pogotovo za cure.

Druga kvaka je da nemate prevelika očekivanja. Odite tamo s namjerom da se dobro zabavite. A ako se zvijezde poklope, možda i nađete nekog s kim možete ostvariti i vezu, bilo prijateljsku, ili još bolje emocionalnu. Ukoliko ne očekujete previše ne možete se ni previše razočarati, računica je jasna.

Ok, dakle, našli ste osobu za dejt. Sad još samo ostaje pitanje – kako ćete se prepoznati kad se sretnete? Mogućnosti je bezbroj. Možete biti manje ili više originalni…vidjet ćete da je naš trojac u ovom aspektu stvarno bio na visini zadatka…
Prije nego vas izvijestimo što se događalo tog famoznog četvrtka u Metropoli mali uvod da vidimo kako je sve počelo…Naša forumašica Babygirl je smjestila špreherima Urielu i Darku svoje dvije frendice, a oni su njoj ugovorili dejt sa našim filmskim kritičarom Krešom (ne, nije ju vodio u kino :-).

Darkov dogovor je bio ispred ulaza u Tantru (dakle, na javnom mjestu…da našeg najpoželjnijeg šprehera cura odma ne zaskoči odlučio se osigurati). I, što se dogodilo?
«Kako bih se osigurao da mi pratilju nitko ne preotme pred nosom, ili kako ne bih krivu curu vodio na spoj dogovorili smo jedinstven način prepoznavanja- trebao sam svaku curu za koju sam mislio da bi mogla biti ona upitati: «Oprosti, jel imam nešto iza na jakni?», a ona je trebala odgovoriti: «Fuuuj… Posrao ti se golub…» :-). Prva cura me malo čudno gledala i rekla da nemam ništa pa sam nastavio potragu. Iz druge sam pogodio pravu curu, upoznali smo se i na njezin prijedlog otišli u Tantru. Moram priznati da je bilo stvarno lijepo i ugodno sjediti s njom tih sat i pol koji su stvarno proletili. Uglavnom, nakon vrlo ugodnog razgovora s tom lijepom mladom damom spoj je završio time da smo razmijenili brojeve mobitela, a za drugi susret ćemo se, nadam se :-), naknadno dogovoriti.»

Cura koja je uočila ptičju kakicu na Darkovoj jakni njihov susret je doživjela ovako:
«Bilo je neočekivano dobro! Sat i po smo razgovarali kao da se znamo vec 100 godina. Pričali smo o svemu šta nam je došlo na pamet i ni u jednom trenutku mi nije bilo dosadno ili neugodno..Two thumbs up!»

babygirlBabygirl je (možda zbog ženskog opreza) ipak odlučila igrati na sigurniju kartu prepoznavanja i ne hvatati nepoznate dečke po Tkalči pitajući ih naoko nebulozna pitanja. Što su naši pokusni kunići br. 2 doživjeli?
«Nije me trebalo dugo nagovarati za sudar na slijepo. Nisam možda išla toliko za tim da upoznam čovjeka svog života, već da iskusim to uzbuđenje i da se zabavim. Nakon što sam već mislila da je sve propalo (jer rijetko tko ima dovoljno hrabrosti to napraviti :p), javljeno mi je da je nađen kandidat. He! Dogovoreno je mjesto, kod Oliver Twist Puba, i način raspoznavanja. Trebala sam doći u raskopčanom kaputu i majici s natpisom “Lookin’ for a sugar daddy”. Samo da se ispričam na zakašnjenju. Nije bilo namjerno! Dolazivši iza ugla, vidjela sam ga kako stoji na vrhu stepenica, a srce mi je sve brže lupalo iščekujući da ime (što je bilo jedino što sam znala o njemu) konačno dobije lice i glas. Vrijeme je iznenađujuće brzo prošlo. I jedan i drugi smo bez prekida pričali o svemu i svačemu s minimalnim brojem kratkotrajnih neugodnih šutnji. :-) Iako sumnjam da će sudar biti okrunjen brakom, bilo bi mi veoma drago ostati u kontaktu s njim.»

Krešo kao tipično muško, nije previše razvezao u svom komentaru, no i on se dobro zabavio:
“ S obzirom da nisam imao prije iskustva s takvim blajnd dejtima i s obzirom da je to sve Darko ugovarao moram re ć i da je sve ispalo vi š e nego dobro . Bilo mi je fakat ok , zezancija , a Babygirl je stvarno zanimljiva i zabavna cura , tak da mi je bilo gu š t pri č at snjom tih sat i pol il kolko ve ć…»

Dok je Babygirl čekala svog Sugar daddya Krešu, par ulica dalje, točnije ispred Importanne Gallerie Uriel je tražio nešto sasvim drugo. Naime, ako ste tada prolazili Vlaškom niste mogli ne uočiti visokog dečka u kaputu koji je u rukama držao natpis «Tražim curu za dejt». Iako je izazvao sumnjičave poglede muškaraca i pravu najezdu žena pred Galleriu, on prava ipak je nađena…
«Nakon puno nagovaranja pristao sam na Darkovu ideju slijepog spoja. Način prepoznavanja je bila moja ideja. Taj trenutak kad mi je pala na pamet mi se činilo smiješnom. Iskreno, bilo je smiješno (barem meni), ali ne bih rekao da mi je to bio jedan od ugodnijih zadataka u životu. Nakon susreta smo produžili prema Trgu gdje smo se nakon kratke potrage za slobodnim mjestima smjestili u Atrij. Vrijeme mi je proteklo zbilja brzo u zanimljivom razgovoru koji je ispao bolje nego što sam mislio da će biti. Iskreno bio sam jako skeptičan prema ovome (i dalje nisam oduševljen), ali iz ovog iskustva uviđam da može biti i dobro.»

I Urielova pratilja je potvrdila da su oni u cijelom ovom eksperimentu ipak bili najrealističniji par:
«Ne mogu reći da mi je bilo loše, zapravo, bilo mi je iznenađujuće dobro. Ali mislim da su takvi sastanci pogodniji za sklapanja novih prijateljstava, nego za započinjanje novih veza. Bez obzira na dobre dojmove, sumnjam da bih to ponovila.»

Dakle, kao što vidite svi su došli doma živi, zdravi i bez emocionalnih ožiljaka. Ili barem ne žele o njima pričati :-) Možemo zaključiti da blind dateovi ustvari i nisu tako loša stvar- upoznate nekog novog, zabavite se tih sat i pol, i odete kući zadovoljni. No, kao i svi ostali eksperimenti, i ovaj je rađen u «kontroliranim uvjetima»…jer da su Babygirl i njene frendice neke psihotične ženske, a Uriel, Darko i Krešo ubojice sa sjekirama stvari bi vjerojatno krenule sasvim drugim tijekom i o ovom dejtu biste čitali u crnoj kronici umjesto na Šprehi. Stoga, ako se upuštate u ovakve stvari uzmite u obzir sve rizične faktore…i pripremite backup varijantu za zbrisat ako vaša pratnja počne pričati o reprodukcijskom ciklusu vinskih mušica..ili nečem sličnom.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>