Dozvola za Fockere
Published On 09/12/2010 » 1029 Views» By Kreso » Film

Meet The Fockers, SAD, 2004, 114min, Blitz
R: Jay Roach
Uloge: Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Teri Polo, Barbra Streisand, Blythe Danner

Dozvola za FockerePriča je jednostavna i formula je poznata. Prije pet godina film¨Dozvola za brak¨ je pomalo neočekivano postala veliki hit, pa se sada okupila ponovno ista ekipa, pojačana sa još dvije velike zvijezde (Hoffman i Streisand kao roditelji Focker). Redatelj je isti, priča je ista, a uspjeh na kino blagajnama još veći. Naime, ¨Dozvola za Fockere¨ je najgledaniji film dosadašnjeg dijela godine u svijetu sa zaradom od skoro 300 milijuna dolara. Uz to, što je također važno film uspijeva zabaviti i nasmijati publiku….

Nakon što je Gaylord Greg Focker (savršeno ukočeni Ben Stiller) u prvom djelu zajedno sa svojom zaručnicom Pam Byrnes dobio dopuštenje njezinog ultra-starodmodnog i ultra-sumnjičavog oca Jacka za vjenčanje, problemi se vraćaju. Naime, Greg i Pam zajedno sa njenim roditeljima i malim unučićem Jackom putuju na Floridu da bi upoznali Gregove roditelje. A pošto su Benard i njegova Roz čiste suprotnosti Jacku i Dini, neće sve proći baš kako se planiralo. A tu su još i mačak i pas….

Prije svega De Niro je opet fantastičan. Njegovo lice i pokreti kao da mu je konstantno loše (a vjerojatno i je) sami od sebe izazivaju smijeh kod publike. Dustin Hoffman mu također dobro parira kao ludi tata, a i povratnica Barbra Streisand kao mama-profić za seksualnost starijih parova. Upravo razgovori i neugodnosti roditelja najbolji su dijelovi filma. Ipak, ne treba ići predaleko u pohvalama filma jer ima tu praznog hoda, ali na to smo već navikli u komedijama. Također, kraj je nepotrebno predugačak pa se u nekim trenucima gubi glavan nit filma. Sve u svemu, nije film koji ćete predugo pamtiti, ali ćete se sasvim sigurno dovoljno zabaviti uz njega.

 

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>