Filmska preporuka #3
Published On 29.09.2013. » 4021 Views» By Uriel » Film

Kišni vikend je tu, pa tako dolazi i nova filmska preporuka. Kao i uvijek, preporučiti ćemo vam par filmova s opisom od par rečenica te linkovima na njihove opise na popularnim web katalozima filmova (Imdb, Rotten Tomatoes). Pokušati ćemo da izbor filmova bude što raznolikiji, pa očekujte i preporuke “stranih”, animiranih, a nekada i dokumentarnih filmova.

Oblivion (2013) je najnoviji film Tom Cruisea. Radi se o science fiction avanturi koja prati Jacka i njegovu partnericu Victoriu dok se brinu o sigurnosti izvlačenja posljednjih zemaljskih resursa prije konačnog povlaćenja ljudske rase s planeta Zemlje. Naravno, nije sve kako se čini (tam tam taaaaaaaam). Film odlikuju izvrsni vizualni efekti, fantastičan soundtrack te zanimljiva i napeta priča puna obrata. Gluma je jako dobra,  Andrea Riseborough je odlično oglumila hladnu i na zadatak usmjerenu Victoriu, a Tom Cruise nas svojom ulogom Jacka (već drugi film za redom – Jack Reacher) nas podsjeća da je zapravo dobar glumac, a ne samo ludi scijentolog. Ako volite klasične SF filmove, svakako ga pogledajte, neće vam biti žao. Imdb. Rotten Tomatoes.

This is The End (2013) je naša ovotjedna kino preporuka. Film prati kraj svijeta kroz oči glumaca na tulumu u kući James Franca gdje ćete između ostalog vidjeti Jonah Hilla, Emmu Watson, Micheal Ceru, Rihannu i mnoge druge. Naravno, svi glume sebe, a Seth Rogen glumi lika kojeg je glumio u zadnjih 20 filmova. Film obiluje dobrih humorom, a nimalo ne preza pred ismijavanjem samih glavnih glumaca. Iako nisu glavni glumci, ovu komediju ćete zapamtiti po izvedbi Micheala Cere i Jonah Hilla. Ako nemate pametnijeg posla na kišni dan (ili nedjelju), otiđite s društvom u kino i dobro se nasmijte uz ovaj zabavan i lagan film. ImdbRotten Tomatoes.

All-Star Superman (2011) je još jedan u nizu animiranih filmova o ovom bezvremenskom junaku. Ono što ga izdvaja jest njegova tema. Naime, film prati istoimenu seriju stripova koji opisuju Supermanovu smrt i avanture koje dovode do neizbježnog kraja. All-Star Superman je jako emotivan prikaz odnosa između kostimiranog glavnog lika te njegovog glavnog neprijatelja, Lex Luthora. Osim glavne priče, imamo priliku vidjeti par manjih priča vezanih uz odnos Supermana i Lois Lane koji su tu da još više pokažu ljudsku stranu Supermana, tj. Clark Kenta. Glasove glavnim likovima daju James Denton (Superman), Christina Hendricks (Lois Lane) te Anthony LaPaglia (Lex Luthor). Animacije je pomalo old school i jako je dobra što je u moru anime crtanih filmova danas zbilja rijetkst. ImdbRotten Tomatoes.

The Guard (2011) je izvrsna irska komedija o starijem irskom policajcu koji se upetlja u FBI-evu istragu o krijumčarenju droge koja malo podsjeća na američke buddy cop komedije 90tih. Odlikuje je suptilan i britak humor, zanimljiva radnja te nevjerojatan glavni lik kojeg glumi Brendan Gleeson koji zapravo krade film. ImdbRotten Tomatoes.

Pirates of the Silicon Valley (1999) je američki film o povijesti Microsofta i Applea tj. povijesti odnosa između njihovih vođa; Billa Gatesa i Steve Jobsa. Spominjemo ga i preporučujemo kao kvalitetniju i informativniju alternativu Jobsu, koji je trenutno u kinima diljem Lijepe Naše. Noah Wyle možda iza sebe u to vrijeme nije imao uspješnice poput “Dude, where’s my car?” i “Just Married”, ali je definitivno bolji glumac od lika koji je zamijenio Charlie Sheena u “Dva i pol muškarca”. Topla preporuka! ImdbRotten Tomatoes.

Bill i Steve

Ako ste pogledali navedene filmove ili vam se naš izbor ne dopada bacite oko na kategoriju članaka film gdje možda nađate nešto što će više pasati vašem ukusu. Ili možete pogledati starije filmske preporuke 😉 I ne zaboravite nam javiti da li su vam se svidjeli naši prijedlozi.

 

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.