Filmska preporuka #6
Published On 01/11/2013 » 5286 Views» By Uriel » Film

Petak je, vrijeme je da se opustite. Možda uz neki od filmova iz naše preporuke? Kao i uvijek, preporučit ćemo vam par filmova s opisom od par rečenica te linkovima na njihove opise na popularnim web katalozima filmova (Imdb, Rotten Tomatoes). Pokušat ćemo da izbor filmova bude što raznolikiji, pa očekujte i preporuke “stranih”, animiranih, a nekada i dokumentarnih filmova.

Julie & Julia (2009) je američka biografska drama bazirana na dvije istinite priče. Radnja filma prati početak kuharske karijere poznate američke kuharice Julie Child te pokušaj blogerice Julie Powell da 2002. u jednoj godini skuha sve recepte iz prve i najpoznatije knjige recepata “Mastering the art of French cooking” od već spomenute Julie Child. Film je jako šarmantan uvid u karijeru kuharice koja je naučila Amerikance kuhati te spisateljice koja pokušava spasiti svoj život od dosade i monotonosti pisanjem bloga o svojim kuharskim avanturama. Kriminalno je da vam do sada nismo preporučili niti jedan film od Meryl Streep. Žena je fantastična glumica, a ovaj film to po tko zna koji put dokazuje. Svakako pogledati. ImdbRotten Tomatoes.

Pitch Perfect (2012) je američka komedija o studentskom “a capella” pjevanju. Iako na prvu ne zvuči pretjerano privlačno, radi se o fantastičnoj komediji kod koje ćete s nestrpljenjem čekati pjevačke nastupe glavnih protagonista jer su jednostavno odlični. Iako su svi svoje uloge odglumili dobro, izdvojio bih Annu Kendrick koja nam pokazuje da je dobra i u komedijama te da ima zavidan raspon glasa te Adama DeVinea koji savršeno glumi antipatičnog, ali komičnog kralja “a capella” geekova, Bumpera. Film je savršen za opuštanje uz dobro društvo i junk food.  ImdbRotten Tomatoes.

Europa Report (2013) je zanimljiv SF film koji opisuje privatno financiranu potragu za životom na Jupiterovom četvrtom mjesecu, Europi. Iako film ima elemente horora, nikako ga tako ne bih opisao već više naginje na science fiction triler. Ono što ga odvaja od tipičnih hollywoodskih SF filmova jest jako dobra razrada likova i radnje te deficit nepotrebnih eksplozija. Ujedno treba spomenuti zanimljiv način praćenja događaja i priče koji je više dokumentarnog tipa u kojem radnju stalno presijecaju razgovori s ljudima vezanim uz misiju, ali nakon što je ona već (na nama nepoznat način) završila. ImdbRotten Tomatoes.

Europa Report

Europa Report

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>