Jabuka? Ne hvala. Bananu?
Published On 22/07/2010 » 1404 Views» By Uriel » Uriel

Davno, davno dok je još svijet nastajao jedan neiskusan dječarac po imenu Adam je prekasno shvatio ono što generacije muškaraca nakon njega na bolan način ponovno otkrivaju. Poslušati savjet žene nije uvijek (ako ikad) najpametnija odluka koju možete donijeti.

bananaU njegovom slučaju je to bila Eva, ali to ionako nije bitno. Imena se mijenjaju, pogreška je ista. Jabuka. Jednom davno sam slušao predavanje na kojem je iznesena jedna jako zanimljiva hipoteza što točno ta jabuka predstavlja. Naime u to doba nastajanja svijeta jabuke nisu postojale pa je jedino voće dovoljno slično da bi ga jabuka simbolizirala smokva. Znači Eva je Adamu ponudila smokvu, a svima je jasno što to znači. Šah mat. Jedina žena na svijetu vam se nudi i to pri punoj svijesti. Zar uopće postoji dilema? I tu počinju naši problemi.

Od pamtivijeka muškarci padaju na foru s jabukom. Što sve nismo činili u ime te jabuke? Koliko puta ste radili budalu od sebe da biste zadobili nečiju pozornost? Koliko puta ste glumili nekog drugog samo da biste ispali frajer i sve to zbog malog griza ili tek mirisa jabuke. Sjetite se samo legende o Trojanskom ratu i zbog čega je počeo. Jedan mladić je ugledao jabuku zrelu za branje koja nije bila njegova i ubrao je. Teško ga je ne shvatiti. Čak je i Samson, najjači muškarac koji je ikad postojao podlegao čarima Dalile koja ga je odvela u propast, ali na kraju ni on nije ostao dužan. Uzorak je jasan. Rješenje problema je maglovito, ali ipak postoji. Koliko god smo svjesni činjenice da bez žena ne možemo moramo biti svjesni da ni one ne mogu bez nas.

Zar nije došlo vrijeme da se mi muškarci udružimo i kažemo: „E sad je dosta“. Vrijeme je da prestanemo razmišljati onom drugom glavnom i da se krv vrati u mozak. Vrijeme je da mi počnemo glumiti „hard to get“ i da lovac postane lovina. Nije da nam „lov“ nije zabavan, ali i mi bismo voljeli iskusiti drugu stranu dotičnog. I mi bi htjeli da nas se ponudi tu i tamo pićem, da se nama plača ulaznica u kino, da se nama uletava u klubovima pa da napokon žene shvate da i nije tako lako biti muškarac. Vrijeme je za revoluciju razmišljanja. Vrijeme jabuke je prošlo, novo voće je na jelovniku. Banana je stigla.

U Starom Zavjetu piše da je Bog stvorio Evu (ženu) od Adamova (muškarčeva) rebra. Ne mogu, a da se ne zapitam da li je to rebro bilo slomljeno.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>