Klet
Published On 04/12/2010 » 5797 Views» By Crni » Cuga

Svakome se dogodi trenutak kad im je pun k… svega i jedino što želi je pustiti mozak na pašu i ispuhati sve frustracije iz sebe. E, pa tako je i taj trenutak došao i nama, pa smo se odlučili na mali put. 100 km od Zagreba mala kućica na vrhu brda, bez struje, bez vode, grijanja i ostalih lagodnosti civiliziranoga života i naravno bez ikoga :)…

Nema sranja od susjeda koji idu spavati s kokošima, pa ih smeta “pojačani razgovor u kasno doba noći” (ako se dobro sjećam što je bilo na sudu :)), policajaca koji slučajno patroliraju ulicom i smatraju da kršimo JRM (op.a. javni red i mir) i ostalih sranja. Drugim riječima, savršeno odredište. Taman da netko želi vrištati iz petnih žila i trčati gol, nikoga ne bi bilo briga. Dobro, netko bi rekao šta je gušt u tome da si izoliran od ostatka svijeta bez ičega i gdje je tu zabava. Ha! 750 l vina u podrumu garantira da će i mucavci progovorit (100% istina, postoje svjedoci), a kamo li da nećemo imati lumtu života. Osim toga na jelovniku je roštilj, cd-player na baterije, struja su svijeće i žarulje na akumulatore, a voda je u bunaru (doduše nije pitka, ali to i onak samo ja znam :)).

Ono što će vam ovakav put pružiti je razbijanje svakodnevne monotonije i dosade. Dva dana na mjestu gdje sve što radite je da cugate, jedete i uživate (kao da ikada nešto drugo radimo :)), a pri tome vam baš NITKO ne smeta. Opuštena atmosfera, roštilj, bela… i sve ostalo što vam padne na pamet… popraćeno sa puno alkohola. Samo da se malo zacakle oči i već će početi bistre ideje. Zanimljivo je kako brzo se od bele dođe do valjanja u blatu, penjanja po stropu i ostalih nebuloza. Ako je slučajno još i neka prigoda (rođendan ili godišnjica filatelističkog kluba…) tim bolje. Dodat će zanimljivu temu za kreativnost. Cilj je svima jasan… bar 3 promila u krvi (ako ne i više…). Naravno šalim se. Smisao je dobra zabava, a ovo će doći samo od sebe :).

Sljedeće jutro možda i neće biti jedno od najboljih, ali će dan prije svakako biti vrijedan pamćenja… samo će vam možda trebati neko vrijeme da se svega sjetite. U svakom slučaju do sljedećeg puta priča će biti prepričana toliko puta da će ju znati i oni koji nisu bili s vama.

Sve slike kolektivnog ubijanja sivih stanica pisaca sprehe i njihovih prijatelja pogledajte ovdje.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>