Možemo li biti sretni?
Published On 11.12.2010. » 2622 Views» By Darko » Darko

Eoni su prošli, a pripadnici jačeg spola muče, još uvijek, istu muku – veza ili sloboda? Svaki izbor nudi i pozitivne i negativne strane, no kako izvagati svoju sreću? Preostaje nam jedino nadobudno teoretiziranje i bezuspješno, konstantno, novo «pronalaženje» rješenja…

možemo li biti sretni?Nama muškarcima zapravo trebaju obje stvari da bi bili potpuno sretni, no to je dakako neizvedivo pa smo zapravo cijeli život rastrgani između dva zla (dobra). Ako ste slučajno žensko možda vam dosadašnji tijek mog razmišljanja nije u potpunosti (ili cijelosti) jasan stoga ću vam ukratko dočarati s čime se susrećemo. Krenimo od zajedničkih točaka. Nama treba također osjećaj emocionalne povezanosti, razumijevanja, podrške i sigurnosti koje možemo i naravno pronalazimo u vezama. Problem nastaje kod onog, ženama neobjašnjivog, poriva da uživamo potpunu i apsolutnu slobodu, da ševimo ono što nam se u tom trenutku svidi ili se jednostavno nacugamo s frendovima i prepustimo ostatak slučaju (u prijevodu našim bezgraničnim libidima gdje ćemo i nevini pogled neke trebe pretvoriti u poziv na nezaboravnu noć brutalnog, životinjskog seksa).

Hedonistički nastrojeni tipovi, vrlo često zvani i muške svinje, vrlo često će pokušavati balansirati na toj vrlo tankoj niti između veze i «slobode», ali će još češće pasti i slomit se jer je takav način života ipak samo mit, bajka, neostvarivi san, utopija… Cijeli horor je u tome da niti jedno stanje ne donosi dugotrajno blagostanje. Jednostavno se izmjenjuje želja za savršenim, neobaveznim i tako slatkim, grešnim seksom i vođenjem ljubavi s osobom za koju bi i zadnju kap krvi izlili.

Koliko god ja to želio nikada se nećemo potpuno razumjeti i jedino mi ostaje nada da će se jaz između spola smanjiti. Ipak, da vam olakšam život, reći ću vam jednu stvar – Na kraju uvijek izaberemo buđenje pored voljene, onu pusu nad pusama i onaj neponovljivi osjećaj dok vas zagrlimo.

Ako slučajno sada cvatete samo se sjetite te rečenice dok budete razmišljale o svojem dečku i dok vam razne, razumu neobjašnjive, teorije počnu padati na pamet. Stvarno ne volimo ljubomoru i konstantno se nosimo s vašom ljubomorom, posesivnošću i ostalim mušicama pa bi za uzvrat usrdno molio da prihvatite naše porive (izričito genetski uvjetovane) da nam se jednostavno ševi. Digne se i šapuće nam na uho: «Do it! Znaš da želiš :)…». Ovo je trebao biti kraj, ali kao i u stvarnoj situaciji s ovakvom izjavom se ne može završiti muško-ženska rasprava pa ću napomenuti da nas taj poriv neće nagnati da se bacimo na prvu trebu na koju nam se digne i da možete mirno spavati (Disclaimer: ovo vrijedi samo za prave, čvrste, dugotrajne veze. U slučaju da se dogodi suprotno krenite dalje u potragu za pravom stvari.).

Objašnjavati zašto imamo želju za tim zabranjenim voćem je sasvim beskorisno kao i rasprave i pokušaji preobražaja, s vaše strane. Takvi smo rođeni i ako se mi možemo nositi s tim probajte se i vi. Na kraju krajeva svi mi balansiramo po toj žici, ali na kraju ipak, nadam se, svi dođemo do onoga što zapravo tražimo…

Share this post
About The Author

Mr. Know-it-all

Leave a Reply

Your email address will not be published.