Oceanovih dvanaest
Published On 08/12/2010 » 693 Views» By Kreso » Film

Oceans Twelve, SAD, 2004, 116min, Intercom Issa
R: Steven Soderbergh
Uloge: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts, Vincent Cassell, Catherine Zeta-Jones, Don Cheadle, Andy Garcia, Bruce Willis

Ako vam je dosta mučnih priča i teških sudbina, ako su vam dosadili svi silni spektakli, ili opća poplava crtanih filmova, ako vam nije ni do monstruoznih SF naslova, onda ima nešto za vas. Dva sata vrlo dobre razbibrige i zabave, uz dobre štoseve i zanimljive glumce. Sve vam to pruža najnoviji filmski hit ¨s one strane bare¨, Oceanovih dvanaest u režiji nekad ozbiljnog, a danas zabavnog Stevena Soderbergha.

Nakon što su u prvom djelu znalački opljačkali bogataša Terryja Benedicta (Garcia), Danny (Clooney) i njegova ekipa su u novim problemima. Naime, Terry je saznao tko ga je opljačkao te našim junacima postavlja ultimatum do kada traži povrat novca. S kamatama! Ili, ode glava. Danny, Rusty (Pitt) i ekipa se upute u Europu tražeći prigodnu stvar za opljačkati. No, i tu im probleme prave, vrhunski francuski lopov zvan ¨Noćni lovac¨, te detektivka i bivša Rustyjeva ljubav Izobel (Zeta-Jones)….

Uglavnom, svima kojima se svidio Oceanovih jedanaest nema sumnje da će uživati i u nastavku. Opet su svi redom u dobroj formi i vidno uživaju radeći na filmu. Naravno, nisu Oceanovih dvanaest neki filmofilski užitak, ali film je apsolutno ispunio svoju svrhu. Jer, film je napravljen da zabavi publiku tih dva sata u kinu, bez nekih emotivnih i teških trenutaka. Također treba reći da i Soderberghu leže ovakvi laganini filmovi. Nakon što je dobio Oscara za ¨Traffic¨ izgleda da se odlučio malo odmoriti od teških tema. A i blagdani su pravo vrijeme kad vam u kinu treba neki film za opuštanje i razbibrigu. Zato, Sretan vam Božić uz Oceanovih Dvanaest!

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>