Ogledalce, ogledalce
Published On 04/12/2010 » 1942 Views» By Alba » Alba

«Ogledalce, ogledalce tko je najljepši na svijetu?» umilno sam zapitala ja. Umjesto da mi odgovori «Ti, Alba!», ili bar da bude iskreno i kaže Angelina Jolie, ogledalce je puklo…

Ipak, odraz u zrcalu me nije previše zabrinuo. Pa učila sam ja o refleksiji svjetlosti, sve je to jedna velika optička varka. Pravi šok je uslijedio tek sljedećeg jutra kada sam pokušala zakopčati omiljene traperice. Nije uspjelo. Budući da ni sljedećih 11 pokušaja nije urodilo plodom, uhvatila me panika. Predebela sam, te hlače su mi oduvijek bile taman, nekad i preširoke. Odlučila sam da je krajnje vrijeme da nešto poduzmem.

Za početak sam svratila do svoje teretane.
«O, pa imamo vas u kompjuteru, dolazili ste prije 2 godine.»
Kimnula sam glavom. Đizs, dvije! Nije čudno što nemrem hlače zakopčati.

Ali,kao i prije 2 godine, i sad mi je teretana ubrzo dosadila. U roku tjedan dana počela sam drijemati na benchu umjesto da radim trbušnjake, i poskrivečki čitati novi Elle dok trener nije gledao.

Ne, teretana mi nikako ne odgovara. Najbolje da se bavim nečim zanimljivijim. Znam, Pilates je prava stvar za mene! Kupila sam čak i loptu (btw. prodajem novu, nekorištenu loptu za Pilates, zelene boje, promjera 75 cm, javiti se na mail :-) . Ali, Pilates je četvrtkom! Četvrtkom su Kućanice i Kevin Hill. Damn. Susan, Lynette, Bree i Gabrielle, a osobito Kevin su prevagnuli. Pilates je otpao.
Možda da prvo počnem s dijetom.

Jeste li ikad probali South Beach dijetu? Onu koju navodno slijedi Nicole Kidman? Ne znam za Nicole, ali doručak koji se sastoji od 2 dl soka od rajčice, pečenih jaja sa svježim začinskim biljem i gljivama, 2 kriške slanine (da, dobro ste pročitali, dijeta sa špekom…ironično, zar ne?) i kave bez kofeina s nemasnim mlijekom i umjetnim sladilom mene su natjerali na jutarnje bljuvanje. Iako nisam to sve pojela u jedno jutro. Što se događa kad sve to pojedete, ne želim ni zamišljati.

Nakon 2 «uspješna dana» South Beacha koji su uključivali i «deserte» poput kreme od sira i limuna (ne želite znati recept za to, vjerujte mi) zaključila sam da sam na najboljem putu k bulimiji i krenula tražiti novu dijetu. Prijateljica mi je preporučila neku slovensku dijetu. Osim što je bilo urnebesno smiješna jer je bila i napisana na slovenskom, ta dijeta je uključivala i juhu od kupusa, što god to bilo. Odlučila sam ne saznat.

Trebala bih ustvari samo izbaciti čokoladu i malo manje jesti navečer. Ili uopće ne jesti navečer. Prva 3 dana je nekako išlo, a onda me uhvatila apstinencijska kriza. Sanjala sam Twixove,Snickerse,Kit-kate,Kinder Countrye,Griotte, pa čak i čokolada za kuhanje…Peti dan sam udarila dijete na autobusnoj stanici, otela mu Snickers iz ruke i trčeći se udaljila :-) Dotaknula sam samo dno.
Otključala sam stan, i dok sam ulazila čula sam mamu kako viče: «Alba, dušo..zaboravila sam ti reći, znaš one tvoje omiljene traperice? Pogriješila sam temperaturu i stisnule su se u pranju!»

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>