Poklon za sjećanje
Published On 02/12/2010 » 2241 Views» By Uriel » Ljubav i seks

Kako nam je dan zaljubljenih sve bliže i bliže ponovno se nalazimo u situaciji da razmišljamo što kupiti svojoj boljoj polovici. Mnogi u želji da se iskažu pretjeraju, dok neki pak naprave premalo jer se ne žele nametati. Koliko god u ovom slučaju od viška boljela glava, bolje je pretjerati nego napraviti premalo jer tako ne pokazujete da vam je stalo. Ipak, treba znati biti umjeren i suptilan kao i kod svega u životu.

poklonMoj stav kod kupovanja poklona (ne samo za Valentinovo) je da poklon mora biti upućen osobi kojoj ga kupujete. Što to točno znači? Poklon mora biti kupljen toj osobi s razlogom tj. taj poklon treba imati vezu s tom osobom. Pokušajte poklon personalizirati. Znaci sjetite se nečeg sto ste doživjeli s tom osobom i kroz poklon ju podsjetiti na taj događaj. To ne treba biti nešto važno, iako je bolje kad je. Može biti nešto spomenuto u razgovoru, nešto što ste oboje smatrali smiješnim. Bitno je i da vi niste jedini koji se toga sjećate, jer ako ta osoba ne osjeti “vezu”, propada personalizacija. Još jedan način na koji možete personalizirati poklon je da personalizirate poruku koja ide uz njega (uvijek napišite poruku). Ako znate da ta osoba obožava nekog pisca, citirajte neki njegov stih koji bi bio prigodan. Uvijek možete i sami napisati nešto (pjesmu npr.). Ako ništa, barem će trud biti cijenjen. U svakom slučaju poklon mora biti personaliziran. Automatski poklon dobiva jednu emocionalnu stranu što vam samo može pomoći.

Mislim da ne mogu dovoljno istaknuti koliko je važno da barem jedan od poklona bude trajan, tj. nešto što se ne može potrošiti. Koliko god bombonjere, ruže i parfemi bili primamljivi kao dar preporučam da to ne kupujete osim ako to nije jedan od darova. Kao što rekoh jako je bitno da je dar personaliziran. Osim toga je jako bitno da je trajan. To je bitno jer želite ostaviti dobar dojam s njim, ali što je još bitnije želite da svaki put kad osoba koju darivate vidi taj dar da se sjeti vas sa osmjehom na licu. To možete postići jedino ako je dar nešto što je trajno jer nitko se nikad nije sjetio Valentinova govoreći svojoj ljubavi kako su mu je dobro “sjela” Bajadere te davne 1995. (koliko god Bajadera bila super).

Još jedan način na koji možete postići oba efekta (personalizaciju i trajnost) je organizacija nečega. Iako je ovo danas karakterističnije filmovima, a ne stvarnom životu uvijek možete slatki medoprobati i to. Ako vam uspije organizirati nešto originalno osim dva gore navedena efekta dobivate još jedan koji je itekako cijenjen. Dobivate jedno ugodno zajedničko sjećanje. Istina ovo se lako može izjaloviti jer se u izvedbu upliće puno više faktora nego u obično “iz ruke u ruku” darivanje, ali postignut efekt može biti također puno snažniji jer sjećanja su neprocjenjiva. Pokušajte izbjeći komplikacije tako da pri planiranju “događaja” pokušate nešto složiti da što manje stvari utječe na dotični. Znači ako pripremate nekakvu aktivnost na otvorenom, provjerite vremensku prognozu da vam padaline ne bi uništile sav trud.

Ovo je uglavnom sva mudrost koju mogu podijeliti sa vama. Mogao bih dati i neke konkretne ideje, ali da budem iskren čuvam ih za sebe. Smislite nešto svoje, trudite se biti originalni, ali poželjno bi bilo da to “nešto” bude trajno i personalizirano.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>