Prijateljstvo ili ljubav?
Published On 04/12/2010 » 3386 Views» By Crni » Ljubav i seks

Kako smo odrastali, tako se više puta dogodilo da smo naišli na hipotetsku raspravu biranja između cure i prijatelja. Da li je to samo bio predosjećaj ili smo načuli iz drugih izvora, ne znam, ali nešto slično tome sve nas očekuje.

Bilo da ste žensko ili muško, ružan ili zgodan… svi mi ćemo se naći u situaciji gdje je naš život odjednom presječen tuđim. I tada ćemo morati birati. Htjeli mi to ili ne, bit ćemo prisiljeni na to. Situacija nikada neće biti ista, ali svaka priča će imati zajedničkih crta.

Od djetinjstva kada smo počeli izgrađivati naš život, rijetki će se prije “potencijalne prave/pravog” naći u situaciji koja će im u sekundi preokrenuti život. Sve situacije, svi razgovori će odjednom postati besmisleni u trenutku kada smo primorani birati između dvije neprocijenjive stvari. Tužno je, što htjeli mi to ili ne, na određeni način mi ćemo birati između prijatelja i ljubavi. Ali, kako se odreći djela prijateljstva kada su oni tu uz tebe oduvjek. Kako objasniti frendu s kojim si igrao fucu, tukao se, bario… uglavnom prošao sve, da je sada došao trenutak gdje “Mi” ( na njegovu tugu), više ne možemo biti. Kako da on shvati da sam ja sad u situciji koja je trenutno izvan njegovog dohvata i da će se često događati situacija gdje ću zbog romantične večere i filma propustiti nacugavanje s njim. To je možda i manji problem. Kako objasniti svojoj ljubavi, da makar sam njezin 100%, da će se svejedno događati trenuci kada ću se ja ponašati kao “tipični” muško (za nju tipično primitivno :)) zato jer mi je to u genima, izlaziti solo s frendovima i da bez obzira na svu moju ljubav postoje situacije gdje ona nije, hmmm… prigodna.

Kada bi mogao gledati to prepucavanje, između cure i frendova, ali iz neke udaljene perspektive, siguran sam da bi mi to pružilo sate i sate zabave. Međutim, ja sam konstantno izložen “friendly fire” s obje strane i meni je malo toga smiješno. Iskreno mi je pun k…, objašnjavanja zašto ovo i zašto ono. Neki bi rekli da će me cura shvatiti jer i ona prolazi kroz isto sa svojim frendovima i odriče se iste stvari za mene. Ne znam. Ako prolazi kroz isto, nekako mi se čini da to njoj ide bolje od ruke ili su možda samo moji frendovi gluplji. U svakom slučaju teško je objasniti i jednima i drugima da ja imam, osim prema njima, i obaveze prema drugima. Moram priznati da žene puno bolje shvaćaju i prihvaćaju odgodu od frendova. Kada otkažem u zadnji čas curi ona se ljuti jer sam ju odj… u petak navečer i ona će sad izvisiti. Ona se ljuti, ali ne zato što sam ja njoj otkazao (dobro, možda malo ;)), nego zato što sam to napravio u zadnji tren. S druge strane, kada otkažem frendu, njemu nikada ne poremetim planove drastično (nije da ikada idemo solo on i ja), ali ispadnem papučar. Kao – ja se radije mazim umjesto da cugam… Zanimljivo je da kada sam ga prije odj.. i otišao s drugim frendovima nije bilo problema. Ali, zbog ŽENE! Izraz lica je kao da sam mu priznao da sam mu zbario sestru. Dobro, imaju i oni poantu. Istina je da curu vidim više nego rođenoga brata, ali opet, dužnost je dužnost.

Kako izaći na kraj s jednima i s drugima na sveopće zadovoljstvo, još ne znam. Za sad se nadam da će se s vremenom naučiti jedni na druge i sklopiti neko trajno primirje i (na moju radost) mene podijelit. Do tada ću ja stalno slušat “mudre misli” i jedne i druge strane i čekat trenutak kada će netko od frendova ponosno navuć šlapu na k… , i time preuzet štafetu. A, što se žene tiče.. pa, nekako mi se čini da će se uvijek naći nešto što ne valja i treba me usmjeriti na “pravi put” :).

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>