Samo prijatelj
Published On 02/12/2010 » 2879 Views» By Uriel » Najnovije, Uriel

samo prijateljKoliko puta ste čuli cure kako govore kako je teško naći normalnog frajera? Nekoga tko je osjećajan, brižan, inteligentan, nekoga tko bi se prema njima odnosio sa poštovanjem? Koliko puta ste čuli taj razgovor kako žele dobrog dečka?

Za dobre dečke kažu da završe zadnji. Prava istina je da oni uopće nikad nisu bili u utrci. Dobar dečko je onaj kojeg cure smatraju prijateljem. Dobar dečko je onaj kojem povjeravaju sve, s kojim se osjećaju ugodno, kojem vjeruju. Dobar dečko je onaj kojem se obraćaju kad imaju probleme u vezi, tzv. rame za plakanje. Dobar dečko je vrlo vjerojatno izrazio želju za nečim više, ali iako su to smatrale komplimentom nisu bile baš zainteresirane jer iako im je ugodno biti s njim on nije „izazov“ ili jednostavno nije „interesantan“. Ipak, on je „samo prijatelj“.

Kao „dobar dečko“ sam se u životu naslušao svakakvih nebuloza od prijateljica o tome kako ne mogu naći normalnog frajera. Kao prijatelj nikad nisam shvaćao zašto cure privlače frajeri koji se prema njima ponašaju kao prema smeću ili ih uopće ne primjećuju. Ono što mi je još teže za pojmiti da nakon što mjesec dana slušam jadanja o tome kako ne kuže kako privlače takve ljude završe sa frajerom istog profila. I tako opet i opet i opet. Iako su govorile kako traže nekoga tko je osjećajan, brižan, inteligentan, nekoga tko bi se prema njima odnosio sa poštovanjem uvijek završe sa nekim tko je emocionalno retardiran ili neiskren ili nekomunikativan ili sve navedeno.

Mislim da je tu situaciju jako dobro opisao Chandler iz popularne serije Prijatelji: “You’re such a nice guy” means “I’m gonna be dating leather-wearing alcoholics and complaining about them to you.”

Što se događa sa takvim dečkom? Zna se desiti da nađe neku „dobru curu“, koja ga cijeni, poštuje, voli i općenito cijeni kvalitete koje njegova „prijateljica“ smatra dosadnima i neinteresantnima. A opet se zna desiti da postane privjesak koji čeka i čeka da se „prijateljica“ predomisli. Nekad on i dočeka da ga „prijateljica“ počne drugačije gledati jer je promijenila prioritete u životu. Nažalost to se obično dešava prekasno, kad on više nema respekta prema njoj jer kako imati respekta prema osobi koja stalno radi jednu te istu grešku? Podsjeća na laboratorijskog miša kojeg stalno drma struja jer ne može naučiti iz iskustva da je na putu do sira zamka. Na kraju čovjek ne može, a da ne žali takvu osobu. Ali dobar, kakav je u duši, dopustit će joj da budu samo prijatelji.

Share this post
About The Author

One Response to Samo prijatelj

  1. mrgood says:

    E da, i sam sam napisao slican post na svom blogu. Jednom kad upadnes u zonu prijateljstva, zaboravi da ces sevit ili ostvarit neku vezu s tom curom. To je zato jer zene odmah pri upoznavanju stave muskraca u neku od svojih ladica. Vise o tome u postu : Zene i njihove ladice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>