Teško je biti muškarac
Published On 21.08.2010. » 3083 Views» By Crni » Crni

Tesko je biti muskaracS obziom na ovo jebeno razdoblje ljudske civilizacije, gdje se „muškarci“ depiliraju, koriste regeneratore i ostale kozmetičke pizdarije, nose roze majce i ostala sranja, nisam siguran ni da znam što to opće znači biti muškarac.

Imam dojam da od trenutka kada smo se prebacili na sjedilački način života muškarac je postepeno počeo izumirati. U doba kada je hranu trebalo uloviti kopljem nije bilo previše rasprava oko podjele poslova. Nije bilo ljutih feministkinja i emancipiranih žena koje su zahtijevale da one budu te koje će natjeravati jelena po cijele dana ili pokušavati ubiti životinju čije lijevo jaje teži više nego ona. Definirati muškarca je bilo puno jednostavnije. Ako si sposoban donijeti ručak postao si muškarac. Priskrbiti hranu je bila osnovna funkcija. Ako to uspiješ osigurao si, manje više, sve za svoju obitelj i bio si ponosan na to! Danas kada odem u dućan i napravim istu stvar, iz nekog čudnog razloga, nekako se ne osjećam sposobnim, ni ponosnim. Da se razumijemo, donijeti hranu znači donijeti meso. Sumnjam da bi tada žena bila oduševljena idejom da odeš po hranu i doneseš soju i kažeš joj da je to zdravo za nju. Ali zato danas ne samo da možeš biti motorički kreten i to postiči, nego ćemo biti i vegetarijanci jer životinje imaju ime. Ili još bolje. Svete su. Milijuni gladnih ljudi u zemlji sa stotinama tisuća krava. Tko je tu idiot?

Danas ako želiš imalo uspješan život moraš se školovati do trenutka kada su prije i tvoja djeca već imala djecu. Ali dobro. Zato živimo duže. Nakon 20 godina obrazovanja i 35 godina rada možemo uživati u još 30 godina artritisa, kolesterola i dijabetesa. Jer odjednom, magično, donijeti hranu više nije dovoljna aktivnost da budeš zdrav i fit. Osim ako ne jedeš soju.

U današnjem svijetu, da bi bio muškarac, više nije dovoljno raditi i brinuti za obitelj. Na poslu sam imao priliku, u Men’s Health-u, vidjeti kako izgleda moderan muškarac. On je uspješan na poslu, šarmantan, srdačan s ljudima, modno osvješten, vodi brigu o svojoj koži, jede oraščiće i plodove koje ni majmuni ne znaju da postoje, duhovit je, vodi ljubav i naravno, fit je. Ne nabildan. Fit. On „trenira“ sa pilates loptom i trakom. Utezi su out. Možda sam lud, ali mene hvata tjeskoba kada se zamislim sa depiliranim pazuhom u rozoj košulji sa cvjetnim mirisom nove Garnierove kreme za meknu kožu muškarca kako idem u teretanu da treniram na pilates lopti.

Ali to je samo dio priče. Onda dolaze na red i žene. Ta divna bića koja uvijek znaju što žele. I logične su. Volim da je duhovit. Šteta što 90% žena nema smisao za humor. Želim da je odlučan i nježan. Obožavam kada me agresivno uzme i onda vodi ljubav sa mnom. Meni najdraža izjava, mora me slušati kada mu prićam. I razumijeti. Ima veliko društvo. Koje ne pije i nikada ne ide sa njima van ako se prethodno dogovorio s njom. I nikada nemaš već tri tjedna dogovora sa njom. Na koje te podsjeća sto puta na dan, osim dva dana prije. Ali, ne ljuti se što si zaboravio.

Danas više nema aspekta muškog života koji nije „nagrizen“ prokletim kompanijama koje časopisima, filmovima, serijama i na ostale načine, pokušavaju usaditi ženama ideju modernog muškarca, koji slučajno koristi proizvode koje oni prodaju. Danas se proizvodi piva od 0,25l, britvice umjesto žileta, soja burger, pilates lopta, modni časopis samo za „muškarce“ i u njima nema članaka o nogometu ako niste znali i ostala sranja. Popis je dug. Čak je i zadnje utočište ugroženo. Roštilj. Ono magično mjesto, uz vatru, sa hrpom krvavog mesa i pivom u ruci. Jer na stolu te čekaju oni jebeni mali paradajzići umjesto luka, jer moraš vodit ljubav navečer, a to navodno ne možeš „s guza“. Ali zato, s takvim guštom, obrišem masne ruke u rozu košulju, koju sam obukao samo za tu prigodu, i popijem pivu sa nadom da nikada neću postati današnji „muškarac“.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.