Tjedan restorana (Bistro Karlo)
Published On 09.10.2013. » 2922 Views» By Uriel » Lifestyle

Za one koji ne znaju, Tjedan restorana je “akcija” koja se održava dva puta godišnje s ciljem promocije i promidžbe gastronomske scene u cijeloj  Hrvatskoj. Koncept je vrlo jednostavan: restorani sudionici gostima za vrijeme trajanja promotivne ponude nude slijed od tri jela, a ponegdje i čašu vina po cijeni od 100 kuna. Sam koncept je osmišljen po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu. Ove godine se tjedan restorana održava od 04.10. do 13.10.

Za popis restorana u vašoj blizini kliknite na sljedeći link.

Kao i mnogi, i mi smo odlučili iskoristiti Tjedan restorana da isprobamo delicije koje nam nude restorani koji sudjeluju u akciji. Prvi na redu jest Bistro Karlo. U spomenutom restoranu do sada nikad nisam tako da čitate potpuno svjež dojam. Bistro Karlo se nalazi u Gundulićevoj 16, a na samo uređenje restorana ne treba trošiti previše riječi. Radi se o manjem, decentno uređenom prostoru. Konobari su uslužni i ljubazni, a usluzi se teško može prigovoriti. Zato pređimo na ono bitno, hranu. 🙂

Bistro Karlo

Povodom Tjedna restoran u ponudi su dva menua, a mi smo isprobali menu br. 1.

Menu I
Beefsteak carpaccio, klice od crvenog zelja, kompot od krušaka, pikantni džem od šljiva
Risotto, krema od hokaido bundeve, til od pršuta
Pačja prsa, redukcija od cikle, krema od krumpira, karamelizirani luk
Torta od čokolade, coulis od borovnica

Menu II
Tartar od lososa, gel od krastavaca, kavijar
Škampi na buzaru, limun palenta
Kornatska hama, mousse od butternut tikve, blitva
baby poriluk, pjenica od limete
Semifreddo od šumskog voća

 

Hladno predjelo: Beefsteak carpaccio s klicama od crvenog zelja i kompotom od krušaka na pikantnom džemu od šljiva. Osim što odlično izgleda, hladno predjelo je bilo i odličnog okusa. Iako osobno posluženi džem od šljiva ne bih opisao kao pikantan, dotični je savršeno pasao uz carpaccio i kruške. Ukratko, predjelo je jako fino i ispunjava svoju ulogu: ostavlja vas u želji za još.

Photo 08.10.2013. 13 02 42

hladno predjelo

Toplo predjelo: Risotto, krema od hokaido bundeve, til od pršuta. Iako zanimljivo jelo, mene osobno nije oduševilo čisto zbog uniformnosti okusa rižota.

Photo 08.10.2013. 13 11 53

toplo predjelo

Glavno jelo: Pačja prsa, redukcija od cikle, krema od krumpira, karamelizirani luk. Kako sam uspio zaboraviti što je zapravo u jelovniku, dok nisam probao pire, nisam ga zbog zanimljivog načina posluživanja uopće uspio identificirati. Prsa su bila sočna, a jelo mi se jako svidjelo, iako nemam toliko istančan okus da bih osjetio ciklu u svemu tome.

Photo 08.10.2013. 13 31 58

glavno jelo

Desert: Torta od čokolade, coulis od borovnica. O desertu slika govori sve što trebate znati o njemu. Izuzetno je fin, ali ga je premalo, a glomazan tanjur samo naglašava taj dojam.

Photo 08.10.2013. 13 48 12

desert

Kad podvučem crtu, iznimno sam zadovoljan “izletom” u Bistro Karlo, a mislim da bi i drugi mogli biti. Hrana je jako fina, prezentacija još bolja, a jedino bih stavio pod upitnik količinu hrane. Naime, iako sam bio sit, nisam bio pun 🙂 Ako odlučite posjetiti Bistro Karlo, a htjeli bi se počastiti i vinom, a ne znate kojim, slobodno se prepustite u njihove sposobne ruke. Preporučeni Plavac Mali je fantastično sjeo uz ovaj jelovnik. I ne zaboravite uživati! Dobar tek.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.