TRON Legacy
Published On 10.01.2011. » 2381 Views» By Uriel » Film

Osobno volim filmove s dobrim dijalogom i napetom radnjom. Ovaj film nije jedan od takvih. Kada sam rezervirao karte u kinu za dotični, iskreno, htio sam se samo opustiti i biti zabavljen uz laganu SF priču i dobre vizualne efekte. Dobio sam ono što sam tražio i mnogo više. Dobio sam dvosatni Daft Punk spot koji sad imam želju pogledati ponovno.

TRONBez opasnosti da vam pokvarim išta, mogu vam reći da se zaplet filma vrti oko Sama Flynna i njegove potrage za svojim davno izgubljenim ocem. U potrazi za svojim ocem, Sam završi u Mreži, virtualnom svijetu kojeg je njegov otac davno dizajnirao. Radnja je poprilično jednostavna i oslanja se na popularni original iz 1982., zvan TRON. Gledanje originala preporučujem jer će vam neke stvari biti jasnije, ali nije nužno.

Samu glumačku postavu uglavnom sačinjavaju zvijezde raznih serija koje rade prve korake u filmskoj branši, poput Olivie Wilde koju će mnogi prepoznati iz serije Dr. House, a koja glumi Quorru, virtualnu surogat kćer Kevina Flynna. Osim novih, mladih snaga, film se uvelike oslanja na dvije glavne uloge, oca i sina koje glume Jeff Bridges i Garret Hedlund. Dok Garretov lik (Sam Flynn, sin) nema neku dubinu i ne oduševljava previše (osim pokoju tinejdžerku), Jeff Bridges (Kevin Flynn, otac) nosi cijeli film sa svojim likom idealističnog i mudrog hippie oca koji sanja bolji svijet za svog sina i čovječanstvo. Ne mogu ne prokomentirati hrvatski prijevod nekih njegovih (hippie) izraza koji su dodatno začinili iskustvo filma. Totalna superiška!

I dok je radnja ok, a glumci jako dobri, ovaj film zapravo nose glazba i efekti koji su nevjerojatni. Svijet TRONa koji je stvoren za potrebe ovog filma ostavlja bez daha. Iskreno, prvi put sam požalio što ne gledam film u 3Du. Koliko se truda uložilo u stvaranja virtualnog svijeta TRONa postaje jasno kada pročitate podatak da se cijeli film snimao 64 dana, ali da se na post produkciju zbog specijalnih efekata potrošilo 68 tjedana.

Glazbu, koja mi je osobno najdraži dio filma, su smislili poznati francuski elektro dvojac Daft Punk koji se i u jednoj sceni pojavljuju u filmu za futurističkim DJ pultom. Soundtrack se najbolje može opisati kao mješavina orkestralne i elektronske glazbe za čije je potrebe snimanja u Londonu bio angažiran orkestar s 85 instrumenata. Zbog svih nabrojanih razloga, posjetite vama najbliže kino i pogledajte TRON Legacy. Radi se o rijetkom audio vizualnom slatkišu i bila bi prava šteta ga ne pogledati na velikom platnu. Pozdrav svim korisnicima!

Imdb linkDaft Punk Derezzed.

 

Share this post
About The Author

One Response to TRON Legacy

  1. Pingback: Filmska preporuka #5 • spreha.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.