Valentinovo
Published On 04/12/2010 » 2360 Views» By Alba » Alba

Budući već imamo dane kada se maskiramo, dan kada dubimo bundeve i palimo svijeće u njima, dan kada trpamo darove u čizme, pa čak i dan kada slavimo rad- ne radeći, netko de dosjetio zašto ne bismo imali i dan kada jedni drugima poklanjamo patetične poklone u obliku srca. Ili, jednostavno se bediramo jer nemamo kome pokloniti patetičan poklon u obliku srca…

Bingo! Govorim o Valentinovu. Po meni, izuzev vjerskih, svi ostali «dani» i praznici su izmišljeni da se ne bi radilo. Takve «dane» u potpunosti pozdravljam. Valentinovo ili «Dan zaljubljenih» nije jedan od njih.

Dakle, zašto nam uopće treba Valentinovo? Da se sjetimo koliko volimo svoju bolju/goru polovicu? Moguće. Jer, samo zbog nekog kog stvarno voliš možeš otrpit grozotu kupovanja dara za Valentinovo. Sjećam se kako sam prije par godina poludila dan prije Valentinova…otprilike u 3. dućanu u koji sam ušla mi je već trebala velika snaga volje da se sjetim zašto sam ono s njim i ne bi li mi bilo bolje da soliram.

Svakako, bolja ideja od kupovanja nečeg uobičajenog je smislit nešto originalno. A to je još djelotvornija varijanta za izgubit živce. Barem meni. Nikad mi nisu išle te stvari…a nekako od one torte koju sam pekla (tadašnjem) dragom za rođendan su mi prisjela takva originalna iznenađenja (al o tom drugom prilikom :-). Valentinovo je, dakle pravi test za vezu. Hm…dok bolje razmislim, na jedina 2 Valentinova provedena u vezi uspjela sam se oba puta zakačit oko nečeg s dečkom. Nečeg vezanog za Valentinovo, naravno.

Ali, je li soliranje na taj dan bolja solucija? Naravno- ako se zatvoriš u sobu, pokriješ poplunom po glavi i zagrliš jastuk. Izlozi su krcati faking srcima, priviđa ti se da vidiš i duplo više zaljubljenih parova po cesti nego što ih ustvari ima, čak ti nude i da jeftinije telefoniraš ak si zaljubljen. To isto tak bedira. Uglavnom..il nek netko ukine to mutavo Valentinovo, ili bar nek bude neradan dan. «Mrzim Valentinovo» rekao bi onaj mrzovoljni štrumf. Ja bih se složila… Ipak, možda je sve ovo samo moj obrambeni mehanizam, i ja ustvari želim da me netko izvede na večeru, iznenadi nečim posebnim, pokaže koliko mu je stalo do mene…ili mi jednostavno napiše pjesmu :-)

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>