Carbloading like a boss
Published On 03.04.2014. » 6136 Views» By Uriel » Cuga, Najnovije, Sport

Kao svaki pravi alfa muškarac tjedno provodite ogromne količine svog vremena da bi usavršili svaki detalj svog tijela koji vjerojatno nitko osim vas neće primijetiti? Svoje izmoreno tijelo hranite prijeko potrebnim ugljikohidratima i proteinima prije i poslije treninga? Dosta vam je plastičnih boca koje je teško oprati i zauvijek bazde po wheyu? Imamo rješenje za vas!

whey-protein-shaker-bottle

Ako se malo ozbiljnije bavite nekom sportom (mislim da se crossfit ne računa?, S faktor isto), sigurno ste se već susreli s problemom odabira shakera za vašu pre i post workout mješavinu kemije. Obično odluka pada na najjednostavniji odabir: plastični shaker. I zašto i ne bi? Mnogi ga dobiju besplatno uz kupljeni whey ili ugljikohidrate, a ipak je kriza u državi, treba razmišljati racionalno. Odgovor zašto ne obično dobijete nakon mjesec, dva korištenja, kada shvatite par stvari. Plastika je sranje koje se teško pere, konstantno smrdi te vam se zbog svega toga kolonija bakterija uselila u shaker. Ali, jednostavni kakvi jesmo, odgovor je reciklaža. Staru se baca, a novu se kupuje za zanemarivu količinu novaca. I tako u krug, bez rješenja problema. A Majka Priroda pati. Jer ona, kao i vi, ne voli plastiku. I tu dolazimo do našeg rješenja. Glenfiddich!

glenfiddich-single-malt-scotch-range

E sad, nekima od vas će to ime biti u potpunosti nepoznato. Pa kako i bi? Glenfiddich je firma koja se bavi proizvodnjom whiskeya, a ne sportskom opremom, a vi tek trenirate da postanete muškarac. Kada napokon dignete nešto vrijedno pažnje ostatka muškog roda, automatski ćete i saznati što je whiskey. Zar otac s vama nije vodio taj razgovor? Seksualni odgoj u školi nula bodova?

Uglavnom, zašto Glenfiddich? Pa zato što im je boca savršena za ovu namjenu i to iz više razloga!

  1. Staklo! Kao i svaka whiskey boca, boca Glenfiddicha je napravljena od debelog stakla koje se lako ispere što sprječava taloženje wheya i ugljikohidrata na dnu vaše boce i sav “miris” (budimo iskreni, smrad) povezan s tom pojavom. A i moderan muškarac (što vi pokušavate postati) je ujedno i osjetljivo, empatično biće, tako da brine za okoliš što znači da preferira staklo.
  2. Veličina! S volumenom od 0,75 litara, boca Glenfiddicha je savršene zapremnine za svu kemiju koju u njoj planirate zamiješati. Želite popiti dovoljno Vitarga i wheya nakon duge kilometraže za oporavak mišića i to odjednom da ostvarite sinergiju efekata? 0,75 je i više nego dovoljno.
  3. Oblik! Osim što je ergonomski oblikovana i što ju je zbog njenog zaobljeno-trokutastog oblika prekrasno držati u ruci, ona posjeduje nešto što ju ističe među bocama za whiskey. Široko grlo! Iskusni atlete među vama će cijeniti tu činjenicu jer im je poznata muka ubacivanja praha wheya u bocu s uskim grlom. Potreban vam je lijevak koji stane u bocu, što opet ne valja jer je onda njegovo grlo preusko pa to traje 100 godina itd. A i ljepše je piti iz boce sa širokim grlom.
  4. Boja! Boja boce je dvostruki plus. Naime, zelena boja boce će vas smiriti i pružiti vam prijeko potreban fokus prije pokušaja obaranja vašeg (realno premalog) rekorda u deadliftu, a ujedno može poslužiti kao kamuflaža za sadržaj boce. Nitko osim vas neće imati pojma o vašoj neprirodnoj ljubavi prema wheyu s okusom jagode. Bog je stvorio Adama i whey proteinski napitak s okusom čokolade, a ne Adama i Stevu. Ali teretana je tolerantna sredina kojoj vaša bolesna privatna uvjerenja ne smetaju, dok god su privatna. Tako da ako želite sakriti činjenicu da i whey pijete kao što i dižete (kao pička), Glenfiddich opet predstavlja idealan izbor.

glenfiddich-Distillery-Interesting-fact-07

To su glavna tri razloga za, ali to ne znači da su jedini. Činjenica koju ne treba zanemariti je da će vam se image u teretani naglo popraviti ako počnete potezati bocu whiskeya za vrijeme treninga. A zamislite tek s kojim će vas divljenjem gledati ljudi ako ju ponesete sa sobom na aktivnost na otvorenom. Ništa ne naglašava STREET u street workoutu kao boca whiskeya pored vas (i slabe noge). Ako pak uzimate preworkout shake nekog oblika i to radite vozeći se na trening u autu, uvijek postoji šansa da ćete imati novu zanimljivu priču (koja uključuje policiju) za ekipu na kavi.  A i tu je onaj očiti razlog. Boca Glenfiddicha dolazi s 0,75 l vrhunskog whiskeya koji je star minimalno 12 godina, ako ne i više. A svi znamo da je whiskey kao i vino, što je stariji, to je bolji. Samo što je za muškarce. Što podsjećam, vi pokušavate postati.

Zašto boce drugih whiskeya ne funkcioniraju za istu namjenu? Niti jedna nema tu dobitnu kombinaciju gore nabrojanih elemenata. Boca Jamesona svima govori da imate ukusa, ali ujedno ima tanko grlo te neergonomski oblik. Jack Daniels ima OK oblik, ali tanko grlo te je prozirna, a izborom Johnny Walkera jednostavno svima poručujete da nemate pojma što je whiskey, a onda komotno možete koristiti i bocu Žuje. Iako život rijetko nudi lake odgovore, u ovom slučaju je stvar jednostavna. Glenfiddich je idealan izbor, a jedina negativna strana tog izbora je cijena. Ali zar možete staviti cijenu na vašu muškost? Ili okoliš? Razmislite malo. Stvari ne mogu biti logičnije. 🙂

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.