Filmska preporuka #1
Published On 30.08.2013. » 2257 Views» By Uriel » Film

Prvu u niz tjednih preporuka vam donosi Uriel. Osim što je u planu da vam preporučujemo filmove na tjednoj bazi, ideja je da vam svaki tjedan filmove preporučuje druga osoba. Tako da kad pogledate film i razočara vas preporuka da ne krivite uvijek istu osobu. Obično ćemo vam preporučiti par filmova s opisom od par rečenica te linkovima na njihove opise na popularnim web katalozima filmova (Imdb, Rotten Tomatoes). Pa počnimo.

Sunshine (2007)

Sunshine (2007)

Sunshine (2007) je britanski science fiction film koji se odvija pedeset godina u budućnosti, kada Zemlja šalje skupinu astronauta s misijom spašavanja umirućeg Sunca. Glumačka postava je puna talentiranih britanskih filmskih glumaca, od kojih ćete neke i prepoznati iz Hollywoodskih filmova. Radnja kao takva je relativno jednostavna, bez nekih većih preokreta, što u ovom slučaju nije negativna stvar. Naime, film se ističe odličnom razradom likova što mu je i glavna snaga. Ukratko, Sunshine je intrigirajuć SF film s izvrsnom glumom, zanimljivom radnjom i jako dobrim efektima. Svakako pogledati, pogotovo za ljubitelje sun gazinga. Imdb. Rotten Tomatoes.

Batman: Under the Red Hood (2010) je animirani film sa svima već poznatim strip junakom. Film je baziran na adaptaciji serije stripova objavljenih krajem 80tih godina prošlog stoljeća pod nazivom “A death in the Family” te “Under the Hood” koja je pak objavljena 2005. Ulaziti u detalje same priče (a i klikanje na linkove) bi dalo previše spoilera, dovoljno je samo spomenuti da se radnja vrti oko smrti Jasona Todda, tadašnjeg Robina. Ako ste fan Batmana, pa čak i ako inače ne volite animirane filmove, svakako pogledajte Under the Red Hood, film ima vrlo zrelu priču, odličnu animaciju te kvalitetnu glumačku postavu. Zbog nasilja kroz cijelo trajanje filma nije baš prikladan za djecu. ImdbRotten Tomatoes.

Big Trouble in Little China (1986)

Big Trouble in Little China (1986)

Big Trouble in Little China (1986) je klasik kojeg ako niste morate pogledati. A ako pak jeste, pogledajte ga opet jer on to zaslužuje. Mnogo je razloga zbog kojeg morate pogledati ovu akcijsku komediju. Radi se o atipičnoj akcijskoj ulozi za Kurta Russella. Djevojci pak možete pokazati da je Kim Cattrall postojala i prije Sexa i Grada. Big Trouble in Little China je optimalna kombinacija humora i kung fu-a kakva se rijetko viđa u današnjim filmovima, a soundtrack i vizualni efekti tipični za 80te godine prošlog stoljeća su samo šlag na vrhu torte. Nemojte čekati da ga HRT prikaže, ovaj film zaslužuje da ga pogledate večeras u dobrom društvu. ImdbRotten Tomatoes.

Sympathy for Lady Vengeance (2005)

Sympathy for Lady Vengeance (2005)

Sympathy for Lady Vengeance (2005) je korejski film poznatog Chan-wook Parka te treći nastavak njegove Trilogije Osvete (review drugog nastavka, Oldboya možete naći na sprehi). Glavni protagonist filma je žena pod imenom Geum-ja Lee, koja nakon 13 i pol godina izlazi iz zatvora gdje je bila zbog otmice i ubojstva malog dječaka. Radnja prati njen pokušaj popravka svog života nakon izlaska iz zatvora. Film je kao i cijela Trilogija odličan, i naravno nepovezan s ostala dva u Trilogiji. Radi se o audiovizualnoj poslastici s radnjom koja če vas natjerati na razmišljanje. Također može poslužiti kao odličan uvod u korejski film te vam pokazati da postoje odlični filmaši i izvan Hollywooda. Svakako pogledajte film na originalnom korejskom, s titlovima na jeziku po želji. ImdbRotten Tomatoes.

Ako ste pogledali navedene filmove ili vam se naš izbor ne dopada bacite oko na kategoriju članaka film gdje možda nađate nešto što će više pasati vašem ukusu. Ili možete pogledati starije filmske preporuke 😉 I ne zaboravite nam javiti da li su vam se svidjeli naši prijedlozi.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.