Filmska preporuka #5
Published On 25/10/2013 » 7202 Views» By Uriel » Film, Najnovije

Petak je, vrijeme je da se opustite. Možda uz neki od filmova iz naše preporuke? Kao i uvijek, preporučiti ćemo vam par filmova s opisom od par rečenica te linkovima na njihove opise na popularnim web katalozima filmova (Imdb, Rotten Tomatoes). Pokušati ćemo da izbor filmova bude što raznolikiji, pa očekujte i preporuke “stranih”, animiranih, a nekada i dokumentarnih filmova.

Waiting (2005) je američka komedija o skupini mladih ljudi koji su zapeli u životu tj. na poslu u istom restoranu. Iako u filmu ne postoje glavne uloge kao takve, izdvojio bih trojicu konobara koje glume Ryan Reynolds (Monty), Justin Long (Dean) i John Francis Daley (Mitch) koji nose ovaj film. Mitch je mlad, naivan i neiskusan te mu je taj posao prvi korak k odrastanju, dok je Montyu konobarenje postala svakodnevica koja mu paše. Mitch je pak lik koji se za razliku Montya ne može pomiriti s tom svakodnevicom i njegova unutarnja borba je jedini ozbiljni dio radnje filma. Sve ostalo je čisti humor. Ako želite ubiti vrijeme, ovo je savršen film za tu svrhu. *napomena za sve vlasnike: film opisuje genijalnu igru zbog koje se isplati pogledati film, a koju možete isprobati s vašim muškim prijateljima.  ImdbRotten Tomatoes.

Bernie (2012) je američka indie komedija bazirana na istinitoj priči o čovjeku koji je bio toliko voljen i cijenjen u svojoj zajednici (Carthage, Texas, SAD) da kad je počinio ubojstvo, njegovo je suđenje moralo biti premješteno u Dallas zbog opravdanog straha da ga sugrađani namjerno ne oslobode. Dugo nismo vidjeli Jack Blacka u tako dobroj ulozi koju je fantastično odglumio. Film je duhovit i originalan te zaslužuje vašu pozornost.  ImdbRotten Tomatoes.

Tron Legacy (2010) je američki SF film koji je zapravo dvosatni spot za Daft Punk dvojac koji je napravio soundtrack za cijeli film. Radi se o nastavku filma Tron iz 1982. kojeg ako niste ne morate pogledati da bi mogli pratiti radnju ovog “nastavka”. Ako ste raspoloženi za jako dobar SF film s fantastičnim vizualima i još boljim soundtrackom pogledajte Tron Legacy. Ako pak niste sigurni da li vas spomenuti film privlači, pročitajte naš duži review.  ImdbRotten Tomatoes.

ws_Tron_Legacy_1280x800

Ako ste pogledali navedene filmove ili vam se naš izbor ne dopada bacite oko na kategoriju članaka film gdje možda nađate nešto što će više pasati vašem ukusu. Ili možete pogledati starije filmske preporuke 😉 I ne zaboravite nam javiti da li su vam se svidjeli naši prijedlozi.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>