Filmska preporuka #7
Published On 15/11/2013 » 3002 Views» By Uriel » Film

Petak je, vrijeme je da se opustite. Možda uz neku od komedija iz naše današnje filmske preporuke? Kao i uvijek, preporučit ćemo vam par filmova s opisom od par rečenica te linkovima na njihove opise na popularnim web katalozima filmova (Imdb, Rotten Tomatoes). Pokušat ćemo da izbor filmova bude što raznolikiji, pa očekujte i preporuke “stranih”, animiranih, a nekada i dokumentarnih filmova.

win_win_ver2_xlg

Win Win (2011)  je jedna jako zabavna američka indie komedija s odličnim Paul Giamatti-em u glavnoj ulozi. Giammati glumi odvjetnika i trenera hrvanja kojem trenutno ne cvjetaju ruže. Posao mu opada zbog čega nema dovoljno novaca, a ekipa koju trenira je krajnje očajna zbog čega zgrabi priliku da zaradi nešto sa strane na vrlo nemoralan način. Sve se zapetlja kada u njegov život uđe unuk njegove “prilike za zaradu”. Iako sam na film naletio iz čistog očaja (ne znaš što bi više gledao pa googlaš indie comedies), film mi je bio jako dobar i čudi me da za njega nisam prije čuo. Smjer kretanja radnje se vidi iz aviona, ali to nimalo ne smeta jer je najbitniji i najzabavniji dio filma dijalog. Paul Giamatti odlično glumi pomalo depresivnog čovjeka koji se teško nosi sa svojom financijskom situacijom, a treba i pohvaliti Bobby Cannavalea koji odlično utjelovljuje njegovog jednako depresivnog prijatelja koji naoko ima sve, ali zapravo vrijeme provodi uhodeći svoju bivšu ženu. Ignorirajte tmurno vrijeme vani pogledajte dobar film. ImdbRotten Tomatoes.

Le Concert (2009) je europska komedija o ispunjenju sna jednog čovjeka da dirigira Boljšojskim orkestrom u slavnom Châtelet Teatru u Parizu. Problem je što nekad slavnim Andrei Simoniovich Filipov više nije dirigent, već trideset godina radi kao čistač u Boljšoj teatru. Ali sreća mu se osmjehuje kada presretne faks o organizaciji svog koncerta iz snova, te uz pomoć svojih prijatelja glazbenika okuplja stari sastav orkestra da bi odsvirali nikad odsvirani orkestar. Zaplet filma se vrti oko njegove želje da solo dionicu odsvira Anne-Marie Jacquet, mlada francuska violonistica. Radi se o jednoj odličnoj komediji koja nije snimljena u Hollywoodu, a to što je pomalo predvidljiva ne umanjuje njenu vrijednost. Ako se želite nasmijati, svakako ju pogledajte. ImdbRotten Tomatoes.

 

Clerks (1994) je legendarna američka komedija koja je lansirala filmsku karijeru Kevina Smitha. U filmu pratimo jedan dan u životu dvaju trgovaca i prijatelja; Randala Gravesa i Dante Hicksa, te mu je glavni adut nešto po čemu su poznati svi filmovi Kevina Smitha; izvrstan dijalog. Osim Randala i Dantea, koje možete još jednom pogledati i u odličnom nastavku (Clerks 2), film nam predstavlja dva lika koji se pojavljuju u skoro svim Smithovim filmovima; Jaya i Silent Boba (kojeg glumi sam Kevin Smith). Film je zbog skromnog budžeta od 27000 dolara snimljen u crno bijeloj tehnici te je uglavnom sniman po noći, jer su po danu “glumci” radili, ali im se trud isplatio jer je film u kinima  zaradio preko 3 milijuna i lansirao mnoge karijere. ImdbRotten Tomatoes.

Ako ste pogledali navedene filmove ili vam se naš izbor ne dopada bacite oko na kategoriju članaka film gdje možda nađate nešto što će više pasati vašem ukusu. Ili možete pogledati starije filmske preporuke ;) I ne zaboravite nam javiti da li su vam se svidjeli naši prijedlozi.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>