G točka i ženska ejakulacija
Published On 11.12.2010. » 38262 Views» By Darko » Ljubav i seks

Pojmovi iz naslova do nedavno bili su smatrani mitovima od strane velikog dijela zapadnog svijeta. Čak i danas kada se o seksu govori mnogo liberalnije, kada su sve informacije dostupne na internetu, malo ljudi upoznato je sa G-točkom i ženskom ejakulacijom…

g točkaIstraživanja postoji mnogo, ali očito ne dovoljno jer znanstvenici još uvijek nisu došli do konsenzusa oko ovog prilično kontroverznog pitanja. Ono što je sigurno je da neke žene osjećaju veliku ugodu pri stimulaciji područja gdje bi se famozna G-točka trebala nalaziti. Odmah u početku mislim da je dobro napomenuti da G-točka uopće nije točka. Čini mi se da je najbolja definicija onoga što se krije iza pojma G-točka – područje spužvastog tkiva koje okružuje Skeneove žlijezde (žlijezda čija funkcija je nepoznata a izlučevine iz nje se luče u mokraćnu cijev) koje se može nadražiti stimulacijom prednjeg vaginalnog zida otprilike 3-6 cm od vaginalnog otvora. Ono što je vrlo zanimljivo je da se te Skeneove žlijezde često nazivaju i „ženskom prostatom“ i uvriježeno je mišljenje da je ta žlijezda homologna muškoj prostati odnosno da nastaje iz istog embrionalnog tkiva.

Želite li pronaći G-točku neka se žena legne na leđa, raširi i skvrči noge, a muškarac (ili žena) umetne jedan ili dva prsta u rodnicu istodobno ih savijajući, unutar vagine, prema gore uz stidnu kost. Prema valstitom iskustvu osjetljivo područje koje se naziva G-točka nalazi se pri vrhu stidne kosti. Ono što je bitno napomenuti, pošto se radi o spužvastom tkivu kao i kod muškog penisa, je da je puno lakše naći to područje kada je žena već seksualno uzbuđena (spužvasto tkivo se puni krvlju). Nekim ženama stimulacija tog osjetljivog područja neće isprva pasati, a nekima možda nikada neće. Osjećaj koji žene mogu isprva doživjeti može biti dakle pomalo neugodan i postoji vjerojatnost da žena osjeti potrebu za mokrenjem. U svakom slučaju najbolje je da se prije ikakvih eksperimenata pomokri pa će tako izbjeći bilo kakvu sumnju. U početku je preporučljivo početi laganijim masiranjem, kružnim pokretima ili blagim tapkanjem po tom mjestu. Do sada se tapkanje, pokretom prstima kao da nekoga dozivate, pokazalo kao vrlo učinkovita metoda, no svatko je drugačiji pa stoga komunicirajte puno međusobno i otkrijte što vama najbolje odgovara.

Sada smo došli do najosporavanijeg i najkontroverznijeg dijela – ženske ejakulacije. Naime poznato je da neke žene ponekada tokom orgazma iz mokraćnog otvora luče tekućinu, no vrlo dugo se mislilo da se radi o mokraći koja se ispušta zbog gubitka kontrole nad mišićima koji kontroliraju mjehur uslijed orgazmičnih kontrakcija. Novija istraživanja pokazala su ipak nešto sasvim drugo. Taj ejakulat u žena ima vrlo sličan kemijski sastav produktu muške prostate (spermi bez spermija tj. sjemenoj tekućini). Smatra se da ta tekućina dolazi uglavnom upravo iz Skeneovih žlijezdi. Tekućina je prozirna ili lagano zamućena i nema neki poseban miris ili okus.

Zabilježeni su razni načini kojima se dolazilo do ženske ejakulacije, od izravnog nadraživanja klitorisa, ručne stimulacije G-točke do vaginalnog ili čak analnog seksa. Ipak čini se da je najvjerojatnije da će do ovog fenomena doći prilikom nekog oblika ručne stimulacije područja gdje se nalazi G-točka. To je izvedivo iz više položaja, a jedan od njih sam već spomenuo prije kada sam pričao o nalaženju dotičnog područja. Najklasičniji pristup je da s dva prsta pronađete to područje i stimulirate ga sve dok ne dođe do ejakulacije. Točne upute nisu toliko bitne koliko komunikacija među partnerima. Ipak mislim da će vam saznanje da je obično potrebna prilična sila za postizanje rezultata olakšati potragu. Ponavljam to uzmite kao savjet, ali pratite kako cura reagira, sama će vas uputiti što bi trebali raditi. Možete pokušati i tako da se ona legne na trbuh i lagano raširi noge.

Vrlo uzbudljiv trenutak dogodi se nekoliko trenutaka prije same ejakulacije. Naime osjetite pod prstima kako se prilično brzo stimulirano područje puni tekućinom što se manifestira stvaranjem „balona“. Htio bih vam što slikovitije opisati taj trenutak jer je prilično bitan – pokušajte prstom masirati svoj obraz i onda ga dok to radite napušite. Vrlo sličnu stvar osjetite pod prstima nešto prije same ejakulacije. Ovaj trenutak je bitan jer ukoliko osjetite nešto nalik opisanom balonu znači da ste došli vrlo blizu odnosno da je cilj nadohvat ruke. Nažalost sama završnica je često razočaravajuća jer se žena uplaši tih novih osjeta i time prekine orgazam, skupljanje i ekspulziju tekućine. Tih strahova najbolje ćete se riješiti ukoliko se educirate i pričate o ovome.

Intenzitet orgazama koji popraćuje samu ejakulaciju varira kao i svaki drugi orgazam. Ponekada će biti vrlo slabi, ali moguće je na taj način doživjeti i cijelotjelesne i višestruke orgazme. Žene koje su stimulirane na ovaj način osjećaju određenu napetost, teško se u potpunosti opuštaju zbog izrazito intenzivnog osjećaja koji tu stimulaciju prati. Napetost cijelo vrijeme raste, ona kao da se bori protiv nje i, naposlijetku, u jednom trenutku više ne može te se opušta i ejakulira.

Želite li više saznati o ženskoj ejakulaciji preporučam vam da posjetite sljedeće linkove:
http://www.very-koi.net/tutor/female/female.htm
http://doctorg.com/FemaleEjaculation.htm
http://www.drsusanblock.com/squirt/femaleejaculation.htm
http://www.crystaladultpleasures.com/gspotfemalepage.htm
http://www.edusex.org/zanimljivosti/g-tocka-ii.-dio.html

Share this post
About The Author

Mr. Know-it-all

2 Responses to G točka i ženska ejakulacija

Leave a Reply

Your email address will not be published.