Gdje za Novu?
Published On 28.12.2013. » 5839 Views» By Uriel » Lifestyle, Putovanja

Još pet dana je do Nove Godine, a ne znate gdje bi? Imali ste planove koji su propali? Prijatelji su vas zajebli? Ili jednostavno niste razmišljali o tome? Bilo kako bilo, ne budite luzer i nemojte ostati doma na dan kad se slavi početak nove kalendarske godine po gregorijanskom kalendaru.

Što je zapravo Nova Godina? Kao što smo već rekli, radi se o prvom danu kalendarske godine po gregorijanskom kalendaru, ali što ona točno označava? Pa, povijesno gledano (od 135. godine prije Krista), gregorijanski kalendar je počinjao s prvim radnim danom novih konzula u rimskom Carstvu. 45. godine prije Krista, Julijanski kalendar preuzima taj isti dan kao početak kalendarske godine. Eto, čisto da znate povodom čega se planirate napiti (kao da vam je trebao razlog 😉 ).

happy-new-year-2014

A sad prijeđimo na popularne opcije proslave Nove Godine. Realno, možemo ih podijeliti na dvije grupe. U svom domu ili vani.

Meni osobno najdraža je u svom (ili čak tuđem) domu. Nekako se osjećam prestar i prekilav za dočeke u klubovima ili trgovima pa mi druženje s prijateljima i poznanicima u toplini doma zvuči odlično. Mislim da vam ovu opciju previše ne treba objašnjavati. Cijena upada: 0 kn, količina hrane i pića: po želji (a želje su velike 🙂 ). Dobra glazba, dobra hrana i što je najbitnije, dobro društvo = good times! I ne zaboravite upaliti TV da pogledate kako se Nova Godina slavila u drugim mjestima našeg najdražeg planeta.

Odlazak van već nudi više opcija. Sve ovisi o tome koliko daleko želite ići. Put za Novu Godinu nije loša opcija. Osobno mi više ne pada na pamet sjest u bus i vozit se na dugo putovanje, ali činjenica je, da je to s obzirom na financijsko stanje u državi, trenutno najpopularnija opcija. Mnoge hrvatske agencije u ovo doba godine nude veliki broj putovanja izvan Lijepe Naše i to za jako malo novaca. Naš savjet je da se dobro raspitate o uvjetima takvog putovanja i da imate na umu da većina agencija samo preprodaje aranžmane i samim time daju jako malo pouzdanih informacija. Ne želite završiti u Pragu u klubu na dočeku shvativši (nakon besplatnog pića dobrodošlice) da je klub poluprazan (iako su vas uvjeravali u suprotno) te da su cijene pića sve samo ne atraktivne. Naravno, ako vam ne smeta hladnoća, Novu možete dočekati i na trgovima metropola Europe. Naša preporuka destinacije za Novu Godinu jest Budva. Više informacija na linku.

Druga opcija je odlazak u neki od zagrebačkih klubova. Kao i kod prošle opcije, jako je bitno dobro istražiti što je sve uključeno u cijenu, da se ne bi osjećali prevareno (iako, realno, sami ste si krivi ako se niste dobro raspitali). Naše dvije preporuke spominjemo jer nam se sviđa činjenica da je cijena upada opravdana uključenom konzumacijom te se radi o provjerenim mjestima pa su male šanse da se desi da “nestane cuge”, a pod upad se podrazumijevala neograničena konzumacija pića. Naše dvije preporuke su Hemingway i Hypo Centar.

U popularnom Hemingwayu ćete ulaz platiti konzumacijom vrijednom 99 kuna, a ako rezervirate stol ćete dobiti gratis klopu cijelu noć. Jedna od pogodnosti jest da i 10 ljudi mogu svoje konzumacije zamijeniti za bocu Johnniea ili bocu Smirnoffa, a klub ih još počastiti platom taquitosa. Doček u Hemingwayu ima deset godišnju tradiciju i jedan je od najpopularnijih u gradu. Ovo je već 11. doček u srcu Tuškanca. Više informacija na linku. Za informacije i rezervacije nazovite našeg dragog prijatelje Filipa Bogovića na 0918980507.

1489124_564024093682367_2142380533_n

Druga preporuka je odlazak na najveći organizirani doček Nove Godine u Zagrebu. Kako bi se reklo, “go big or go home!” :). Doček se već treći put održava u Hypo Centru. Za cijenu ulaznice od 249 kn za cure i 299 kn za muške dobivate neograničena konzumaciju svih bezalkoholnih i alkoholnih pića, 10 vrsta rakija te šampanjac u ponoć. Tijekom cijele večeri na bogatom švedskom stolu samo za VIP goste (koji plaćaju upad 499 kn) nudit će se raznovrsni kanapei, topla i hladna predjela, glavna jela i delicije. Gostima bez VIP ulaznice biti će dostupna raznovrsna brza hrana po promotivnim cijenama. Više informacija na linku. Za informacije i rezervacije nazovite: 0918980507. Uvid u prošlogodišnju atmosferu možete dobiti na videu dolje.

Naravno, na kraju možete i otići na Trg bana Josipa Jelačića na smrzoguz i besplatni doček uz koncert na kojem nastupaju Hladno Pivo.

Za koju god se opciju odučili na kraju, redakcija sprehe vam želi dobru zabavu te sve najbolje u 2014!

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.