Goa, Indija
Published On 10/12/2010 » 7468 Views» By Kristina » Putovanja

Na aerodromu je frendicu i mene dočekao šofer koji je imao frizuru iz sedamdesetih i male brčiće. Na cesti je vladao kaos, stalno trubljenje te vožnja u svim trakama i svim smjerovima. Apsolutne vladarice ceste bile su mnogobrojne krave koje su hodale preko prometnica i tako svako malo zaustavljale promet. Svakih 10 minuta naše vožnje, zbio bi se skoro-sudar oko kojeg se nitko osim mene i frendice nije ni najmanje uzbuđivao. Prvo je nas skoro udario okićen-ko-Božićno-drvce kamion, a potom smo mi skoro-udarili (redom) auto, kravu te pješaka.

lady

Čim smo došle na naše odredište, odlučile smo otići na plažu. Sama plaža je vrvila prodavačima svega i svačega, turistima zapadnjacima te turistima Indijcima (muškim) koji su obučeni u najuglađenije odore šetali gore, dolje te oči pasli na europskim turistkinjama u bikinijima. Tu i tamo bi poneki Indijac došao do nas (ili do koje druge turistkinje) i najkićenijim engleskim pitao: “Izvinite sto vas ometam, mlade dame, al da li bi vas možda slučajno ikako mogao ovjekovječit u svoj vašoj ljepoti mojim foto-aparatom?” na sto bi mi neuglađeno i nekićeno odbili takav zahtjev.

Navečer smo odlučile otići u noćni klub. U Indiji žene, valjda zbog nestašice voljnih na ulazak, u klubove ulaze besplatno. Frendica i ja uputile smo se u klub Paradiso. I te noći, kao i svake druge, puštao se Goa trance. Paradiso je klub kakvog se ne bi posramio ni najveći ‘rvatski tajkun. Mnoštvo terasa se spušta prema plaži i moru, laseri rade punom parom, sve je oslikano psihodeličnim crtežima i ukrasno Vishnu i erm…ostalim hindu-bogovskim skulpturama. Okolo rastu palme i čuju se valovi kako zapljuskuju plažu. Na jednoj od terasa žene u sarijima upale male butan lampice, pa kuhaju indijski čaj i prodaju žvake, lizaljke, zviždaljke i ostalo sto je neophodno modernim rejverima za ugodno provedenu večer.

boat_goa

Dok su svi stranci u klubu bili razvaljeni i znojni, svi Indijci u klubu bili su uredno i moderno obučeni te se oko njih širio miris skupih francuskih parfema. I dok su stranci bezvezno gegali s noge na nogu, Indijci su plesanje doveli na novu umjetničku razinu. Majstori su, naime, plesali na trance muziku mješavinom MTV video, Michael Jackson te Bollywood stilova. Zbunjujuće, ali i zanimljivo za vidjeti.

Nakon par dana provedenih na plaži, došlo je vrijeme za razgledavanje arhitektonskih i inih gluposti pa smo se taksijem uputile u Staru Gou te Panjim. Tamo ima kojekakvih katedrala i crkava u koje se pretjerano ne razumijem.

Čim je taksi pristao ispred crkve, a nas dvije ni vrata nismo stigle otvoriti, oko nas se sjatio indijski narod i kroz otvorene prozore počeo nam u ruke gurat svijeće, razglednice i razne mirišljave, šarene sitnice. Dreka je bila nepodnošljiva.”Uzmi, uzmi!!! Zapali svijeću u crkvi!!! Uzmi moje! Uzmi!!!” Nije bilo šanse da ih se otarasimo ukoliko ne ubodemo nešto.Ubole smo svijeće da ih zapalimo u crkvi. Čim smo ušle u crkvu, vidjele smo ploču s natpisom: “Strogo zabranjeno paljenje svijeća u crkvi!” Snalažljiv narod, ti Indijci.”

Sve slike iz Indije pogledajte ovdje.

 

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>