Iced Earth (najava koncerta)
Published On 04.12.2013. » 4710 Views» By Debeli Demon » Glazba

Usred zagrebačke zime, 25.1. u pogon Jedinstva dolazi nam Iced Earth i mogu reći da mi je već sada zbog toga toplo oko srca! Ponajbolji metal band današnjice, koji je unatoč različitim utjecajima i izmjenama u postavi uspio zadržati prepoznatljiv zvuk te se od prvog albuma razvijao i sazrijevao. Tako se danas mogu pohvaliti s respektabilnom kolekcijom pjesama različitih stilova u kojoj bi se se za svakog pronašla barem poneka. IE se također može podičiti odličnim konceptualnim albumima gdje se jedna tema provlači kroz sve pjesme (recimo “The Darka Saga” album koji je za temu ima stripovski lik Spawn-a ili “Horror Show” album u kojem su kroz pjesme obrađene neke od najpoznatijih nemani iz svijeta filma i književnosti), te SF pričom koju su ukomponirali u nekoliko pjesama po različitim albumima (Something wicked saga).

Na prvom koncertu sam bio i mogu reći, naravno kao potpuno objektivni i nepristrani promatrač, da je live izvedba odlična, precizna, brza i energična te da se pjesme redaju gotovo bez pauze. Očekujem dvosatnu ekstazu, i na ništa manje ne pristajem. Kao zagrijavanje odabran je thrash metal band Warbringer, koji zvuči baš tako. Brza divlja i agresivna pentatonika, koja vas tjera na divljanje u prvim redovima!

Uz Warbringer nastupit će i Elm Street, thrash/heavy band, koji je svoj prvi album izdao 2011. godine te im je ovo prva ozbiljnija turneja. U svakom slučaju odlična postava, koja garantira upalu mišića, gubitak nekoliko litara znoja a potencijalno i pokojeg zuba! Preporuka za sve ljubitelje žešćeg zvuka (a karta bi bila idealan poklon za istog 😉 ).

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.