Kad boli glava
Published On 03/12/2010 » 2452 Views» By Crni » Cuga

Iz nekog čudnog razloga otvaram oči u cik zore. Pokušavam proniknuti kroz maglu oko sebe i shvatiti zašto sam se probudio. I kako se postepeno stišava zujanje u glavi shvatim da me zovu na ručak. Ustajem iz kreveta i bauljam po sobici tražeći nešto za obući. Dok hodam prema stolu pokušavam se sjetiti što sam radio sinoć, ali imam dovoljno problema i s prisjećanjem gdje sam bio…

Taman kad se zujanje u glavi stišalo ponadam se da će mi sad biti malo bolje. Međutim jači okret glave potakne paranje u mojoj glavi. U tom trenutku shvatim da opće nije bitno, ni gdje sam bio, ni šta sam radio, nego da je samo bitno šta sam pio. Kao za inat, u tom trenutku se javi želudac. I dok se previjam od bola držeći se malo za trbuh, malo za glavu pokušavam smisliti kako da se riješim posljedica prošle noći.

Odmah odustajem od glavnog jela i uspijevam se natjerati da posrčem par žlica juhe. Odteturam natrag do kreveta i onesvijestim se na još sljedećih 45 min. Iz nekog čudnog razloga tih 45 min. zapravo učine sitnu razliku. Nemojte me krivo shvatiti, u glavi mi je i dalje pakao, a želudac i dalje bezuspješno pokušava prožvakati jučerašnju noć. Ali, razmišljanje mi je malo bistrije i započinjem operaciju triježnjenje.

Ovisno o pojedinoj osobi i o tome koliko ste se ustvari sinoć razbili ima nekoliko bržih ili sporijih taktika. Ha, zašto bi neko izabrao sporiju? Odgovor je jednostavan. Zato jer je brža nova verzija pakla i muke koju nisu svi spremni ni sposobni proć. Zato ću počet s lakšim.

Prva stvar koju trebate napravit je doslovno se oblijevat s tekućinom. Problem kod alkohola je što je diuretik i uzrokuje dehidriranost. Što veća količina tekućine to ćete prije nadoknaditi nedostatak. Glavna stvar kod toga je što će vas to natjerat pišat, a time ćete ubrzat odstranjivanje ostatka alkohola i ostalih supstanci iz vaših žila :). Molimo bisere da se ne utope ispod pipe. Litra, dvije kroz nekoliko sati će biti dovoljno.

Dalje nije loše da unesete veću količinu antioksidansa u sebe. Za laike to je kem. supstanca koja na sebe veže slobodne radikale na sebe, koji trenutno imaju tulum u vama. Tvari bogate antioksidansima su čajevi (osobito zeleni), rajčica (neka mama radi tu juhu kad već kuha), limun, vitamin C (šumeće tablete, tablete, andol C itd.).

To je manje više to od lakših procedura. Od težih samo dvije, eventualno tri daju neke rezultate.

Neki predlažu da će prst u usta (grlo), odmah ujutro, ublažiti pobunu želuca. Smisla ima samo po tome što se rješavate viška kiseline iz želuca. Moj prijedlog je da vam je jednostavnije uzeti bilo koju tabletu protiv žgaravice. Otprilike je jednako djelotvorno, a ipak malo dostojanstvenije. Napomena da će to pomoći samo vašem želucu, a ne i glavi, vidu, ravnoteži …(you get the point).

Najefikasnija stvar koju možete napraviti je sport, rad ili bilo što što će vas dobro (pod tim mislim stvarno dobro) oznojiti, po mogućnosti vani na zraku. U kombinaciji s puno tekućine za samo sat i pol, dva vas vraća u život. Manjak koordinacije i kondicije vas neće učiniti najpopularnijim na nogaču, ali imate dobru ispriku. Nažalost ovo je za stvarno nadobudne duše.

Posljednja stvar je hazardna opcija i upotrebljavaju je trenirani alkosi. Tzv. “Nadotočkov”. Stvar je jednostavna u teoriji. To što ste pili sinoć popijte danas, ali u maloj do umjerenoj količini. Po mogućnosti nemojte nastaviti prošlu noć. *Ne kombinirati s sportom.*

Posljednja stvar. Sve će vam to olakšati dan poslije, ali 100% ponovno svoji ćete bit tek sutra (u nekim rijetkim slučajima prekosutra). Pa, ako ništa od ovoga ne upali onesvijestite se u krevetu i čekajte bolje dane.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>