Kako se maskirati i gdje izaći za Noć Vještica
Published On 29/10/2013 » 5040 Views» By Miki » Film, Lifestyle

Noć vještica ili Halloween je noć uoči Svih svetih, 31. listopada, a zapravo je skraćenica od All Hallows’ Eve ili Hallow Eve (Sveta večer, noć uoči Svih svetih). Do nedavno ne baš toliko popularan događaj u Hrvatskoj zadnjih par godina jašeći na valu kapitalizma je zaživio i u Hrvatskoj. Makar doživljavan kao Američki blagan, svoju tradiciju veže od starih Kelta koji su vjerovali da na taj dan mrtvi nakratko napuštaju svoje grobove, te se vraćaju na zemlju, te i od tuda temtika koja se veže uz Halloween, a to su mrtvaci, zombiji, vještice i vampiri.

Glavni zaštitni znak Halloween-a je svjetleća izrezbarena bundeva koja se veže na legendu o kovaču Jacku koji  je nekoliko puta prevario vraga. Vrag ga je zbog toga osudio da vječno luta mrakom samo s žeravicom ugljena u izrezbarenoj repi.

Friendly_pumpkin

Ako se odlučite da napravite ovaj simpatični znak Noći vještica preporučamo vam da pogledate ovaj kratki video kako napraviti profi verziju ove strašne bundeve

Ako ste već krenuli u smjeru uređivanja vašeg stana ili kuće onda vam preporučamo da organizirate neku od sljedećih aktivnosti koje bi mogli upotpuniti doživljaj Noći Vještica :

 • Organizirajte marton gledanja horror filmova
  Preporučavamo vam naravno klasike: Vrisak (1996), Strava u Ulici brijestova (1984), Noć vještica (1978), The Addams Family (1991), Beetlejuice (1988), Istjerivači duhova (1984) te nešto novijeg datuma The Mist (2007)
  film_scream film_nighmare film_duhovi film_mist
  film_bubimir film_adams film_halloween
 • Organizirajte igranje društvene igre Cluedo-a
  Ako ste fan igara na ploči uvijek možete ogranizirati potjeru za ubojicom u ovoj zabavnoj igri (možete je nabaviti dosta lagano za otprilike 150 kuna)
  cluedo
 • Organizirajte “Murder mystery game”
  Ako ste za nešto dinamičnije od igre na ploči pokušajte organizirati “Murder mystery game”. Kod nas također zasada ne toliko popularna ova party igra bi vas mogla zabaviti. Potrebno je organizirati gost koji će svaki glumiti jednu ulogu u ovoj misteriji. Više informacija nađite ovdje.
  murder
 • Posjetite groblje
  Ako ništa drugo vam ne pada na pamet posjetite groblje po noći, sigurni smo da će to biti događaj koji ćete pamtiti!

Što se tiče muzike za zabavu definitivno nemojte zaboraviti Thriller od Michael Jackson-a barem pustiti nekoliko puta :

Također i The Addams Family soundtrack, Marilyn Manson Tainted Love i Beetlejuice – Day-o (Banana Boat Song) nemojte zaboraviti!

Ideje za kostime
Nije tulum niti zabava za Noć vještica se ne može organizirati bez dobrih maski tj. kostima, a ovdje su nekoliko poplarnih ove godine

 • Walter White
  ww
 • Captain Jack Sparrow
  kapetan
 • Bubimir i Lidija
  bubimir
 • Batman i Robin
  File created with CoreGraphics
 • Ubojica iz Scream-a
  scream
 • Zombi
  zombij
 • Duh
  duh_2

Kamo izaći van
U gradu Zagrebu će za ovu Noć vještica preporučavamo vam :

I za kraj…

Nadamo se da ćete zaboraviti svoje predrasude ako ih naravno imate vezane uz ovaj događaj i ovaj Halloween zaplesati uz mrtve i dobro se zabaviti jer ako nećete sada, morat ćete jednom… kada budete bili mrtvi!!! BUHHAHAHAHAHA

snoopy

 

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>