Kako udariti zid kao muškarac?
Published On 05.09.2013. » 47593 Views» By Uriel » Ljubav i seks

Kako udariti zid kao muškarac?

Iako se izraz „hitting the wall“ najviše povezuje s trčanjem, gdje se odnosi na mentalnu barijeru koju svaki trkač mora razbiti u trenutku kad se osjeća da ne može napraviti niti jedan korak više, on ima i doslovno značenje. Ispada da udaranje šakom u zid nije rezervirano samo za super junake već se tom aktivnošću mnogi bave čisto amaterski. To je iznimno raširen sport, kojim se predominantno bave muškarci, a glavna mana mu je visoka stopa ozljeda.

Nikad nije ovako lako

ne birajte bitke, birajte zidove!

Pretpostavlja se da je začetnik sporta Adam, biblijski prvi muškarac, a prvi takav udarac se vremenski smješta u vrijeme svađe između Adama i Eve oko toga tko je kriv što više nisu u raju. Od tada se sport razvija, a pravi procvat doživljava širenjem monogamije. Sportaši se obično zagrijavaju urlanjem na partnera, koji može, ali ne mora, baciti nešto posuđa na pod ili zid. Naravno, postoje i drukčiji tipovi zagrijavanja, ali su puno rjeđi. Organizirana natjecanja kao takva ne postoje. Samim činom automatski postajete gubitnik.

Glavno pitanje koji se postavlja jest „Zašto?“.  „If you’re havin’ girl problems I feel bad for you son, I got 99 problems but a bitch ain’t one.“ Ukratko, nismo svi te sreće kao Jay-Z.

A zašto se to događa? Tu pak ulazimo u samu prirodu tipičnog muškarca i žene i njihovih razlika. Nekako mi se čini da je glavna razlika u tome kako pokazujemo naše emocije za vrijeme svađe tj. kada se razgovor partnera pretvori u svađu (a kako se to desi možete pročitati u članku „Kako se svađati sa ženom?“). Dok žene u jednom trenutku tipično briznu u plač, muškarci uglavnom kipe dok ne postanu ljuti i pomalo agresivni. Ja bih rekao da je to nekako naš odgovor na suze koje (pogrešno) percipiramo kao problem koji pak ne znamo u tom trenutku riješiti. I ta nas situacija ljuti. I u jednom trenutku postajemo Hulk i lupimo zid koji na naše veliko iznenađenje ne popušta pred našom silom. Obično popusti peta metakarpalna kost.

boxers fracture

puknuta peta metakarpalna kost

Dolaskom otoka i plave boje, budi nam se i mozak. Sad se i mi pitamo zašto. I nismo sami. To nije originalna priča. Grad je pun muškaraca s longetama na rukama koji imaju sličnu priču. S obzirom na to koliko je prosječan muškarac jači od prosječne žene, na neki način je i pohvalno što u trenutku bijesa dotični okrenu protiv sebe, a ne na partnera.

I kako na kraju udariti zid kao muškarac? Nemojte ga udariti. Zid garantirano pobjeđuje. Budite inovativni, koristite rekvizite. U trenutku bijesa probajte izabrati metu koja nema kosti, lako se zamijeni i nije skupa (ipak je kriza). Poslat ćete željenu poruku, ali bez neugodnog posjeta doktoru i objašnjavanja poznanicima što vam se desilo s rukom. Ako već birate 99 problema koje želite imati, bolje je za vas da na tom popisu nije fraktura ruke.

Ali za svaki slučaj pogledajte ovaj video:

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.