Kobni zavoj (Nicholas Sparks)
Published On 09/12/2010 » 2341 Views» By Zrinka » Knjige

Druga knjiga Nicholasa Sparksa objavljena u Algoritmovoj biblioteci „Zlatko Crnković vam predstavlja“ i već i sama ta činjenica upućuje na to da se radi o autoru vrijednom pažnje.

Kobni zavojMiles je pomoćnik šerifa u malo gradiću u Sjevernoj Karolini, gdje je živio idiličnim životom sa svojom srednjoškolskom ljubavi Missy sve dok ona nije poginula u prometnoj nesreći. Naime jedne je večeri nakon njihove svađe krenula trčati i nije se vratila. Vozač koji ju je pregazio pobjegao je i nikad nije nađen, a Miles to nikako ne može prihvatiti. Njihov sin Jonah pak zbog majčine smrti zaostaje u školi, a sve to ispliva na površinu kada njegova nova učiteljica Sarah pozove Milesa na razgovor. Sarah, koja se u taj gradić doselila nakon traumatičnog razvoda, ponudi pomagati Jonahu nakon škole i tako se ona i Miles ubrzo zaljube. Čini se da su im životi napokon krenuli u pravom smjeru i da ih čeka sreća, sve do trena u kojoj se pojave novi podaci o Missynoj smrti. Miles gubi razum, a nevjerojatan splet okolnosti prijeti da će njega i Sarah posve razdvojiti…

Zašto čitati ovu knjigu: jer se lako čita, jer je lijepa i tužna istovremeno. Jer se od nje može plakati, a ponekad je to upravo ono što nam treba. Jer, premda na kraju tako lako možeš plakati, ipak ima sretan završetak. Jer poput bajke za odrasle ljude priča kako i kad nije lako, ljubav može uspjeti, sve preživjeti, pobijediti i oprostiti. Jer je poput sapunice, ali opet ne previše, pa se čovjek nakon nje ne osjeća loše. I jer je lijepa.

Svakako preporučam i Sparksovu, meni prelijepu, „Zimu za dvoje“, na mene je ostavila dublji dojam od „Kobnog zavoja“. Izvanserijska ljubavna i životna priča.

 

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>