Škola St. Francis treba vašu pomoć
Published On 12.12.2013. » 7243 Views» By Uriel » Lifestyle, Putovanja

Rijetko kad imamo priliku pisati o ovakvim temama. Naš dragi Nikola, špreher nad špreherima, je pokrenuo najambiciozniju crowdfunding kampanju na ovim prostorima. I ne, ne radi se o transplantu kose već o novcima za popravak jedne škole u Keniji. Da, Keniji. ONOJ Keniji.

Škola St. Francis je dio misije koju je organizirao fra Miro Babić za 400 najsiromašnije djece u centralnoj Keniji. Naime, fra Miro Babić već 10 i kusur godina pokušava na svoj način učiniti što može da poboljša život mladih u sirotištu prigodnog imena Mali dom.  Mladima se Malom domu pomaže prvo hranom, a onda i obrazovanjem u školi St. Francis, da steknu neke vještine da si poboljšaju kvalitetu života.

Nažalost stanje u školi St. Francis je daleko od idealnog, što podsvjesno čovjek očekuje na spomen “Afrike” (realno, radi se o zaboravljenom kontinentu). Učenici škole obično jedu jedan obrok dnevno, te nemaju laki pristup pitkoj vodi. Djeca spavaju na željeznim krevetima i na tankom sloju već izlizane spužve koja glumi neku bijednu zamjenu madracu, jer dotičnih nemaju. Krov prokišnjava što ugrožava i zemljani pod same škole. I zbog svega toga trebaju vašu pomoć. Jer koliko god nas je pogodila ova kriza, rijetke nas je pogodila na ovaj način (da nemamo hrane za jesti, vode za piti, a i krov nad glavom se urušava).

small-home-africa-miro-babic2

Što školi zapravo treba? Novac, taj dio je jasan. Novac koji planiraju iskoristiti da sagrade novi krov i pod, te dovedu pitku vodu i opreme spavaonice kako treba. Također žele kupiti prijeko potrebna pomagala za izvođenje nastave (za nastavu kemije, fizike itd..). Sve s ciljem da škola ostane funkcionalna te da se prošire kapaciteti sa 250 studenata na 400. Jer koliko god trebali vaš novac danas i sutra, budućnost će im osigurati obrazovanje.

Kako pomoći? Posjetite ovaj link: http://www.indiegogo.com/projects/let-s-help-these-fellows-repair-their-school-and-bring-them-running-water

Donirajte ako možete, ali svako shareajte, lajkajte te šaljite ovaj tekst ljudima koje znate.  I ne zaboravite, Božić je vrijeme davanja, a ne trošenja. Zato pomozite i dajte nešto svojih novaca i pomozimo ovoj djeci danas, za bolje sutra.

 

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.