Najbolji hamburger u Zagrebu – recenzija
Published On 03.09.2013. » 11238 Views» By Miki » Lifestyle

Hamburger. Najbolji ljudski izum od vatre. Ovaj put vam predstavljamo recenziju mjesta u gradu Zagrebu gdje možete jesti hamburgere. Zaboravite McDonalds jer konačno Zagreb ima vrhunske restorane koji poslužuju ovo najbolje jelo svih vremena.

hamburger

Naš ekspertni tim je napravio recenziju i svatko iz svojeg kuta podijelio mišljenje o kvaliteti, veličini i ambijenti bistro-a/restorana s ovom božanskom hranom.

Rocket Burger Cafe
Tkalčićeva 44, 10000 Zagreb, Croatia
https://www.facebook.com/pages/Rocket-Burger-Cafe/539099026103885

Vladimir: Najmanji i najsočniji hamburger u ovoj konkurenciji. Svi sastojci su kvalitetni i tvore odličnu kombinaciju kojoj je glavna mana veličina, a samim time i cijena.
Ocjena: 9/10

Darko: Najmanji hamburger u ovoj konkurenciji. Ukratko, relativno kvalitetno meso, ali tanka pljeskavica. Sočan hamburger, nešto masniji, kompletan dojam je vrlo solidan. Mene podsjeća malo na mnogo kvalitetniji hamburger iz Mc Donaldsa.
Ocjena: 8/10

Šoša : Ocjena: 9/10

Miki : Ocjena: 9/10

Cijena : Double – double – 38 kuna

rocket

Papa’s
Tuškanac 1, 10000 Zagreb, Croatia
https://www.facebook.com/papas.hr

Darko : Izvrstan američki hamburger. Odlično meso u sočnoj i debeloj pljeskavici. Vrlo dobro pecivo i zanimljiv umak.
Ocjena : 9/10

Šoša : Prva dva su potpuno različita (Rocket i Papa’s op.a.), a svaki je na svoj način dobar. Ovisi o raspoloženju i trenutku. Rocket je nešto skuplji, ali tu razliku ćemo ionako zdrobit na 100 drugih gluposti. Od oba se da solidno najesti. Onak, srednji obrok.
Ocjena : 9/10

Miki : Ocjena: 9/10

Cijena : Papa’s hamburger – 35 kuna

papas

Bistro Rougemarin aka Ružmarin aka Tvornica Žarulja
Folnegovićeva 10, 10000 Zagreb
http://rougemarin.hr

Vladimir : Hamburger u Rougemarineu se prvenstveno ističe količinom i kvalitetom mesa. Ako nikad niste bili, možda vas i iznenadi debljina pljeskavice. Sve ostalo, a pod tim mislim na pecivo i povrće (tj. količinu dotičnog) zaostaje za konkurencijom što je zbilja šteta jer ima potencijal biti najbolji hamburger u Zagrebu. Treba napomenuti da osim standardnih hamburgera, svaki dan možete izabrati dnevni specijal koji obično ima zanimljiv umak (probao sam opciju s pestom koja me oduševila).
Ocjena: 7/10

Darko : Izvrsno, čisto meso, debela i puna pljeskavica. Pecivo mrvicu suho, i relativno siromašno povrćem. Sve u svemu izrazito solidan hamburger s možda i najkvalitetnijim mesom, ali nedostatak sočnosti spušta ocjenu.
Ocjena: 8/10

Šoša : Nešto lošiji zbog nedostatka priloga i povrća u njemu. A i meso nije tako fino kao u prva dva.
Ocjena: 8/10

Miki : Vrlo kvalitetni hamburger s dobrom atmosferom i ponudom različitih umaka i vrsta hamburgera
Ocjena: 8/10

Cijena : Cheeseburger – 34 kn

rougemarine

Grana
Mlake 27, Zagreb-Trešnjevka-Prečko, Zagrebačka, 10000
http://www.grana-grill-pub.com/

Vladimir : Hamburger koji se od svih spomenutih ističe odličnim hambi pecivom i cijenom. Za 25 kuna se dobije poveći hamburger (može poslužiti kao ručak) koji je iznimno sočan, ima kvalitetno meso i obilje povrća. Kako bi se reklo, jack of all trades.
Ocjena : 8/10

Darko : Hamburger koji se prije svega ističe svojom veličinom. Među konkurencijom bih ga definitivno izdvojio kao Best-buy opciju. Vrlo solidno meso, odlično Hambi pecivo sa sezamom, hamby umak, slanina s roštilja i bogatstvo povrća za 25 kuna.
Ocjena : 9/10

Cijena : 25 kuna

grana

Zaključak : Definitivno best buy je Grana, doduše malo izvan centra Zagreba, ali ako ste u blizini izvrstan izbor. Grand prix dijele Rocket Burger i Papa’s, sočniji možda malčice je Rocket, no Papa’s to nadoknađuje veličinom hamburgera i izgledom restorana. Rougemarin kao drugo plasirani se ističe i ambijentom, tako da je isto pogodan za neki veći izlazak/dejt.

Sva četiri mjesta imaju izvrsne hamburgere i nećete pogriješiti posjetom niti jednom od njih. Živjeli hamburgeri!

Vaše mišljenje ili prijedloge s novim mjestima možete komentirati na forumu

Share this post
About The Author

3 Responses to Najbolji hamburger u Zagrebu – recenzija

Leave a Reply

Your email address will not be published.