Neobavezan seks
Published On 11/12/2010 » 5930 Views» By Darko » Darko, Najnovije

Vječna moralna dilema. Jesu li opravdana, kod nas uglavnom prihvaćena, mišljenja da su žene koje ga prakticiraju drolje i općenito da je seks bez emocija nešto negativno kako su nas i odgajali (barem većinu)? Odlučio sam malo pročačkati tu temu…

neboavezan seksZa početak ću vam postaviti jedno jednostavno pitanje. Što mislite da li više seksualnih partnera ima u prosjeku heteroseksualni muškarac ili žena? Vrlo vjerojatno ćete baš zbog odgoja i utjecaja okoline reći muškarac. Ako odlučimo ne sitničariti bili ste u krivu. Odgovor na to pitanje je da je broj jednak jer kad god muškarac ima novu partnericu ima i ona novog partnera. Jedina stvar na koju se možete izvlačiti je da žena ima više, ali to sada stvarno nije bitno.

Mogli bi do sutra raspravljati o tome kako ta cura je ili nije drolja, a frajer je faca ili ženskaroš, ali to neće biti baš produktivno. Stoga idemo bolje pogledati koje su pozitivne i negativne strane takvog načina razmišljanja i života.

Što zapravo dobivamo time? Pa vrlo jednostavno, jedan životinjski užitak. U biti ja bi to shvatio kao puno zabavniji oblik samozadovoljavanja. Problem je što ljudi koji to ne prakticiraju automatski zaključuju da takve osobe nemaju osjećaje ili su nesposobni za vezu tj. nesposobni voljeti. Ovo je sasvim krivo mišljenje i naravno ekvivalentna predrasuda s onom da su žene koje prakticiraju takav seks kurve. To je jednostavno način na koji možemo zadovoljiti naše potrebe, a mislim da svi znamo (barem oni koji su probali) da je seks s voljenom osobom ipak nešto posebno i potpuno neusporedivo s ovime čime se bavimo pa niti ne ugrožava «pravu stvar».

Ono što se može navesti kao argument protiv toga je kršenje vlastitih ideala (ako ih netko još uopće ima :-P). Katolička vjera se također protivi tome, ali oni brane i kondome pa se pretjerano ne obazirem na njihovo stajalište :). Mislim da nije niti potrebno napominjati da je promiskuitetnost opasna zbog spolnih bolesti pa stoga treba biti vrlo oprezan i pažljiv u današnje vrijeme.

Još i nekoliko savjeta ne bi bilo na odmet. Dakle ako se već upuštate u tako nešto nemojte si dopustiti da nešto osjećate prema toj osobi jer ćete samo ostati povrijeđeni. Također morate se psihički pripremiti i prihvatiti da je to samo seks jer bi se u protivnome mogli osjećati loše iz više razloga.

Sve u svemu u ničemu ne treba pretjerivati, ali ne vidim ništa loše u tome da se malo zabavite dok čekate pravu osobu. Zato kondom uvijek držite uz sebe, zabavite se dok ste mladi, ali pazite na sebe i nemojte si dopustiti da zbog malo znatiželje propustite nešto za čim ćete žaliti ostatak svog života…

 

Share this post
About The Author

Mr. Know-it-all

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>