Pivuša
Published On 03/12/2010 » 2438 Views» By Crni » Cuga

Tulum je počeo, ljudi su se skupili, cuga je na stolu. Sada se samo čeka da se zagrije atmosfera i tulum uhoda. U tim trenucima pivuša je odlična igra koja će animirati ljude i još važnije od toga napiti ih…

Sve što vam treba za ovu igru je špil karata (mađarice), čaša i cuga. Igra se u krug. Jedan po jedan izvlačite kartu s vrha špila. Svaka karta ima svoj zadatak koji se mora napraviti. Tko ne izvrši zadatak mora piti. Nekada (često) će sam zadatak biti cuganje :). Kada je zadatak gotov (uključujući cuganje) kartu izvlači sljedeći u krugu. Mjeru za cuganje sami određujete (uvjek ista), ovisno što pijete. Tehnički bi svi trebali pit iz iste čaše, koja stoji u sredini stalno puna, ali može svako svoje. Ako ćete pit iz iste čaše neka ona bude odgovarajuće veličine. Nema puno smisla ako pijete 0.03 l žestice iz 0.5 l čaše. Ako pijete različitu cugu neka omjer bude ravnopravan s obzirom na jačinu alkohola. Isto nemojte pretjerati s mjerom za cuganje iz tri razloga:

  1. uvijek se eksa (obavezan dio igre, bez modificiranja)
  2. često se pije
  3. fora je da igra traje duže

A sad značenje karata i zadataka vezanih uz njih.

Karte sedmica i osmica: tko ih izvuče eksa :).

Karte devet i deset: tko ih izvuče bira nekoga u krugu da eksa :)).

Dečko: ova karta znači da osoba koja je izvukla kartu zadaje nekome zadatak. SVAKI put kada netko pije onaj tko ima zadatak mora ga raditi. Ako zakasni ima kaznu – pije :).

*Da izbjegnemo nesporazume. Ako čaša nije prazna zadatak se prizna.* Zadaci bi trebali biti kratki i smiješni. Osoba koja ima zadatak može izabrati da ga ne radi, ali svaki put pije. Odbiti zadatak može samo ako ga to osobno vrijeđa (ali nema izvlačenja na tu foru). Moguća su 4 zadatka. Nitko nemože imati više od jednog zadatka. Onaj tko pije ne radi zadatak. Zadaci su gotovi kada prođe špil.

Dama: zadatak – priča. Tko je izvukao kartu započinje priču. Kaže samo JEDNU riječ. Sljedeći ponavlja tu riječ i dodaje opet samo JEDNU svoju. Svaki sljedeći ponavlja sve od prije i dodaje svoju riječ itd. Tko ne zna ili krivo ponovi pije. Tko doda više riječi pije. Nema imena i stranih riječi. Priča ne mora imati smisla.

Kralj: zadatak – nabrajanje marki. Tko izvuče kartu bira šta se nabraja (pive, cigarete, kondomi, auti…). Tko ponovi ili ne zna pije. Nema ograničavajućih marki npr. mjeseci, tjedni i sl. Započinje prvi do onoga tko je izvukao kartu.

As: I za kraj dupli eks :) :) :).

Kada prođe cijeli špil, ako još stojite i voljni ste, promiješajte karte i ajmo ponovno.

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>