Pregled online dating servisa: kako upoznati nekoga online?
Published On 15.09.2013. » 16748 Views» By Darko » Ljubav i seks

Odlučili ste da želite upoznati nekog novog? Želite povećati šanse i ubrzati proces upoznavanja prave osobe? Vjerojatno vam je kao i svima ostalima koji su pročešljali tu temu palo na pamet i upoznavanje online. Ako ste jedni od rijetkih koji nisu o tome razmišljali pročitajte članak „Kako upoznati nekoga?“ i uštedite vrijeme, jer vjerujte mi doći ćete do istog zaključka.

Ok, razmislili ste o svom životu, zaključili ste da želite upoznati nekoga i odlučili da je upoznavanje online nešto čemu ćete dati priliku, što sada? Dopustite mi da vam ukratko prezentiram vaše opcije i dam nekoliko naputaka.

Naši današnji subjekti

Naši današnji subjekti

Postoji nekoliko web stranica koje su specijalizirane za upoznavanje ljudi, a koje su popularne i na našim prostorima. Sljedeća tablica dati će vam sve osnovne i bitne informacije koje vam mogu uvelike olakšati potragu za servisom koji odgovara baš vašim potrebama.

Funckionalnost Iskrica Smokva Badoo Twoo MeetMe
Što se tamo traži (i može naći)? Ljubav, seks, prijateljstvo Seks Ljubav, prijateljstvo Ljubav, prijateljstvo Ljubav, prijateljstvo
Slanje poruka korisnicima Uz plaćanje (ili trikove) Uz plaćanje (cure free) Da Da Da
Chat (IM) Da Ne Da Da Ne
Susreti Da (Moje iskre) Ne Da (Susreti) Da (Discover) Da (Match)
Audio/video chat Da (uz plaćanje) Da (uz plaćanje) Ne Ne Ne
Povezivanje sa socijalnim mrežama Ne Ne Da Da Da
Postavljanje pitanja korisnicima Ne Ne Ne Da Da
Detaljnost popunjeg profila 4.5 4.5 2 3.5 4
Privatne fotografije / galerije Da Da Da Da Ne
Broj članova iz RH u tisućama (m/ž) 412 (280, 130) 300 (240, 47) 31 (6, 25) 58 (38, 20) N/A
Broj članova sa slikama m/ž 16000/4000 89000/17500 (slika u profilu) N/A N/A N/A
Članarina (mjesečna) 30 kn (min 3 mjeseca) 50 kn 72 kn 80 kn N/A (33 kn za 250 kredita)
Mobilna aplikacija/web m.iskrica.com m.smokva.com Android/iOS Android / iOS / WP8 Android/iOS
URL iskrica.com smokva.com badoo.com twoo.com meetme.com

 

Svaki od navedenih servisa nudi i neke originalne funkcionalnosti i mogućnosti, ali o tome ćemo detaljnije u zasebnim recenzijama svih navedenih online dating stranica. Ono što vam mogu reći je da Badoo i Twoo imaju definitivno najmodernije i najljepše dizajnirane stranice i mobilne aplikacije, dok domaći aduti Iskrica i Smokva kaskaju sa zastarjelim webovima. Tražite li seks bez obaveza Smokva (ali i Iskrica) su možda ipak najbolji izbor, dok bi za one željne ljubavi izdvojio domaćeg pionira online datinga – Iskricu. Muškoj populaciji jednostavno moram skrenuti pozornost na omjer ženskih i muških članova iz lijepe naše na Badoo-u. Naime, tamo je gotovo 5 puta više žena od muškaraca, dok je na ostalim servisima u pravilu duplo više muškaraca (pravi pimpek party). Ukratko, na kraju sve ovisi o vašim preferencijama.

Ne mogu dovoljno naglasiti koliko vas upozoravam na spajanje s vašim kontaktima na Twoo-u (detaljnije ćemo u recenziji, ali gadovi su na prevaru zaspamali mojih 800-tinjak Google kontakata). Ovu informaciju jednostavno nisam mogao čuvati za članak s pričama iz mojeg osobnog iskustva (i iskustva anonimne kolegice), ali eto podijeliti ću s vama još jedan podatak tek toliko da znate kako prolaze zgodne cure na online dating servisima (konkretno Iskrici u ovom slučaju). Naime nakon godina mirovanja njenog korisničkog računa, na moj nagovor uspješno se ulogirala na Iskricu (nakon što joj je zaboravljena lozinka poslana e-mailom). Prva poruka stigla je unutar minute, a nakon 30tak sati rezultat je sljedeći:

Vjerovali ili ne, ali ovaj broj ne uključuje desetak poruka koje je jednostavno morala pročitati

Vjerovali ili ne, ali ovaj broj ne uključuje desetak poruka koje je jednostavno morala pročitati

Kada se već govori o upoznavanju online treba spomenuti i neizostavni i nezaobilazni Facebook (i druge socijalne mreže). Za detalje o tome kako upoznati nekoga preko Facebooka, morat ćete se strpiti do članka posvećenom toj temi.

A do tada, ukoliko ste željni isprobati svijet upoznavanja online, registrirajte se na servis koji vam se čini najprikladniji vašim potrebama i želim vam sreću u potrazi (trebat će vam)!

Share this post
About The Author

Mr. Know-it-all

Leave a Reply

Your email address will not be published.