ReWork (Jason Fried, David Hansson)
Published On 20/12/2010 » 9637 Views» By Uriel » Knjige

ReWork koriceJason Fried i David Hansson su relativno nepoznati prosječnom čovjeku. Ali oni su uspješni developeri web based aplikacija koji vode malu firmu sa velikim idejama, 37 signals. Također, redovito svoju kreativnost ispoljavaju na svom blogu o dizajnu i usabilityu, simpatično nazvanom Signal vs Noise. Članci na tom blogu, zajedno sa iskustvima izgradnje svoje firme čine bazu Reworka.

Iza minimalističkog dizajna korica ove knjige i njenog lakonskog naziva stoji pravo remek djelo koje je postalo bestseller u SAD i Velikoj Britaniji. Rework je knjiga prvenstveno namijenjena malim poduzetnicima, ali će oduševiti i širu skupinu ljudi tj. sve one koji su ikad imali ideju, ali je nisu proveli u djelo zbog manjka želje, volje ili inspiracije. Iako vas ova knjiga neće pokrenuti s kauča i natjerati vas da napravite taj korak vjere u nepoznate poduzetničke vode i ostvarite svoju ideju, ona će vam pružiti prijeko potrebnu inspiraciju. I to u velikim količinama. Knjiga je izuzetno kratka (dvjestotinjak stranica, sa izuzetno velikim slovima i dosta slika) i brzo se čita. Iako je tema “ekonomska”, korišten je minimalistički, svakodnevni žargon razumljiv svakome. Rework će vas potaknuti da preispitate svoje stavove o korporativnim strategijama, misijama, načinu poslovanja i obavljanju poslova (kako bi Kramer iz Seinfelda rekao: TCB, taking care of business). Pročitajte ovu nadasve provokativnu i inspirativnu knjigu, neće vam biti žao potrošenih krznenih životinjica.

Na ovom linku možete pogledati trailere za knjigu (koji koncept ha? 😀 ), te besplatno pročitati dijelove knjige.

 

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>