Super finale MMA lige
Published On 09.12.2013. » 10620 Views» By Debeli Demon » Sport

 

Kada je prošle godine krenula prava Hrvatska MMA liga, većini (autor uključen) prva pomisao bila je: „Ovo ne može biti dobro“. Naime daleko od toga da u Hrvatskoj nema kvalitetnih boraca, sportaša koji su u tome već godinama, no jednostavno propozicije natjecanja davala su dovoljno veliku slobodu da se prijave svakakve spodobe od tipova koji su bili najjači u 8.be do tipova koji jesu borci ali ne razumiju mješovitu borbu. Činjenica je da se drugačije nije ni moglo. Trebalo je prvo iz mase iz profilirati prave i kvalitetne MMA borce. I da, naravno to se nije moglo napraviti čitanjem životopisa i analizom prijava, već borbama. Prva godina održavanja bila je donekle zabavna, profilirali su se neki odlični pojedinci, ali što se kvalitete same borbe tiče, bilo je ipak malo ispod razine koju su organizatori priželjkivali, prvenstveno dominacija boraca koji imaju pa i elementarno znanje borbe u parteru.

1412408_700454503328223_266036328_o

Druga sezona već na kvalifikacijama pokazala je ogroman napredak: spremnije borce, dobru tehniku i još bolju organizaciju (koja nije bila loša ni u prvoj sezoni, ali sad je to sve bilo puno uigranije). Kako su se eventi nizali vidjeli smo odlične borce, par odličnih udarača, nadmudrivanje u parteru, aktivne borbe odrađene u visokom ritmu, a kulminacija u finalu pokazala je svu raskoš mješovite borbe. Ovog vikenda 7.12. odrađeno je i super finale u kojem su se prošlogodišnji pobjednici suprotstavili ovogodišnjima, za ulazak u MMA reprezentaciju Hrvatske. Odlična organizacija i još bolja publika, koja je svaki dobar potez nagradila pljeskom, a nesportsko ponašanje kaznila žestokim zvižducima digla je ovaj događaj na još jedan viši nivo. A borbe? Većina je završila TKO-om ili polugom unutar 3 minute. Bile su to borbe bez kalkulacija koja su bile atraktivne za gledat.
Borbe koje bi istaknuo su Burušić i Pejić, revanš prošlogodišnjeg finala, u kojem je Burušić odnio pobjedu. I ovog puta Burušić je krenuo agresivno, te je dominirao u borbi, Pejić je uspio situaciju okrenuti u svoju korist i na iznenađenje dvorane polugom je natjerao Burušića na predaju. Odličnu borbu pokvario je nesportskim ponašanjem neposredno nakon toga i zasluženo je izviždan od cijele dvorane.

Mikulić i Batinić odradili su borbu nešto sporijeg ritma, jedina borba koja je završila odlukom sudaca, ali zbog toga nije bila ništa manje zanimljiva. Batinićev jedini MMA poraz nanjeo je upravo Mikulić u prošlogodišnjem finalu kada je borba također završila odlukom sudaca. U tri runde, Batinić je bio aktivniji te se pokazao opasnim i u stojci. A najbolji udarač MMA lige iako nije bio bezopasan nije ni opravdao svoju titulu.
Odličan event te mislim da imamo razloga veseliti se idućoj sezoni, koja ide u izmijenjenom formatu o kojem ćemo još pisati!
Pobjednici, protivnici i način pobjede:
Filip Pejić Vs. Marka Burušića – poluga na ruku
Anto Radman Vs. Lovru Vrkića – poluga na ruku
David Vasić Vs. Zorana Đođa – tehnički nokaut
Matej Batinić Vs. Božu Mikulića – odluka sudaca
Dorijan Ilić Vs. Dražena Glavaša – tehnički nokaut

Share this post
About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.